ΑΠΟΨΕΙΣ

(Δυστυχώς) είναι φυσιολογικός ο απολογισμός

Μετά από εννιά αγωνιστικές ο Άρης μετράει επτά ήττες στο φετινό πρωτάθλημα, απολογισμός που προφανώς και δεν αρέσει σε κανέναν, που δημιουργεί προβληματισμό και απογοήτευση, αλλά με εξαίρεση την ήττα από τον Πανιώνιο είναι μάλλον (δυστυχώς) φυσιολογικός.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Οι έξι ήττες του Άρη στο πρωτάθλημα έγιναν από ομάδες που αντικειμενικά είναι καλύτερες από αυτόν: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Προμηθέας. Μόνο ο Πανιώνιος ήταν χειρότερη ομάδα και τον κέρδισε.

Όποιος κοιτάξει τα ρόστερ των συγκεκριμένων ομάδων αντιλαμβάνεται ότι και περισσότερη ποιότητα υπάρχει και μεγαλύτερο βάθος και μεγαλύτερο μπάτζετ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, χωρίς αυτό να αναιρεί ότι η εικόνα του Άρη θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Ο Άρης στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια πάλεψε, διεκδίκησε, αλλά δεν κέρδισε τίποτα. Ουδείς θα θυμάται ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν ντέρμπι ως το 39’, για κανέναν δεν έχει σημασία όσα έκανε ο ανεκδιήγητος Διαμαντής (μαί με τους Σώμο, Πιτσίλκα βεβαίως) στο ματς με το Περιστέρι.

Το ταβάνι του Άρη είναι συγκεκριμένο και όχι ιδιαίτερα υψηλό φέτος. Όχι γιατί οι παίκτες που έχει στο ρόστερ του δεν είναι καλοί, απλώς υπάρχουν στο φετινό πρωτάθλημα περισσότερες ομάδες με μπάτζετ +700.000 ευρώ και κατάφεραν να αποκτήσουν ποιοτικότερους παίκτες, ενώ την ίδια στιγμή οι κίτρινοι είχαν επιλογές μόνο από την Ελλάδα και λιγότερες από 20 συνολικά.

Δεν έγινε χειρότερος παίκτης ούτε ο Λάκι Τζόουνς, ούτε ο Γκάρι ΜακΓκι, ούτε ο Γκάρι Μπελ, ούτε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ούτε ο Ραμόν Χάρις, ούτε κανείς άλλος.

Το πρωτάθλημα και οι αντίπαλοι έγιναν καλύτεροι, διότι πλέον υπάρχουν στην κατηγορία περισσότερες “υγιείς” οικονομικά ομάδες και αυτόματα το συγκεκριμένο στοιχείο κατατάσσει τους κίτρινους πιο χαμηλά.

Πιο υγιής ομάδα προσπαθεί να γίνει και ο Άρης και αυτό έχει το τίμημά του. Δεν μπορεί να πληρώνονται χρέη από προηγούμενες σεζόν σε παίκτες και δημόσιο (πάνω από 300.000 τη σεζόν αυτή δίνονται για τον συγκεκριμένο σκοπό), να δίνονται χρήματα για να αρθούν έξι απαγορευτικά μεταγραφών και η τρέχουσα ομάδα (να είναι επίσης πληρωμένη μέχρι το τελευταίο ευρώ…) να έχει τον ίδιο προϋπολογισμό με τους αντιπάλους της. Τόσο απλά.

Επιβάλλεται το σερί νικών τον επόμενο μήνα

Δικαιολογία δεν μπορεί να είναι αυτή η κατάσταση για κανέναν, είναι όμως μια πραγματικότητα, όπως επίσης μια πραγματικότητα είναι τον επόμενο αγωνιστικό μήνα υπάρχουν επτά αγώνες, από τους οποίους ο συγκεκριμένος Άρης και μπορεί και πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον πέντε: Χολαργός μέσα, Κύμη έξω, Ήφαιστος μέσα, Ρέθυμνο έξω, Λαύριο μέσα, Παναθηναϊκός έξω, Πανιώνιος μέσα.

Όπως αντικειμενικά είναι “εντός πραγματικότητας” να έχει κάνει τις έξι από τις επτά ήττες του μέχρι σήμερα, γιατί έτσι διαμορφώθηκε το προγραμμα, άλλο τόσο “εντός πραγματικότητας” θα πρέπει να κάνει σερί νικών στα επόμενα επτά παιχνίδια η ομάδα του Άρη, όχι απλά για να ξεφύγει από τις περιπέτειες, αλλά γιατί το ρόστερ που διαθέτει είναι για παραπάνω, για την διεκδίκηση των πλέι οφ. Μέχρι εκεί όμως.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά μέσα σε μια σεζόν, ακόμα κι αν αρθεί αύριο το απαγορευτικό μεταγραφών, το οποίο κατά το ήμισυ έχει ήδη εξαλειφθεί.

To Top