Δωδέκατη στον κόσμο η Εθνική, ισχυρή για το Euro 2016

Δωδέκατη στον κόσμο είναι πλέον η Εθνική Ελλάδας, η οποία σημείωσε άνοδο τριών θέσεων στο FIFA Ranking του Νοεμβρίου, ενώ είναι ισχυρή και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016.

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις πως η Εθνική Ελλάδας θα βρεθεί στην 12η θέση του FIFA Ranking για τον μήνα Νοέμβριο, αφού εκεί βρίσκεται σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το αυτογκόλ του Βασίλη Τοροσίδη στον δεύτερο αγώνα μπαράζ με την Ρουμανία «στοίχισε» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού θα μπορούσε τώρα να είναι στην 9η θέση του σχετικού πίνακα.

Η καλύτερη θέση που έχουμε πάρει στην ιστορία μας είναι η όγδοη τρεις συνεχόμενους μήνες (Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο) το 2008 και τον Οκτώβριο του 2011. Αξίζει να σημειωθεί πως η «γαλανόλευκη» είναι πάνω από υπερδυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία. Στην πρώτη θέση είναι η Ισπανία και ακολουθούν η Γερμανία και η Αργεντινή.

Παράλληλα, η Εθνική Ελλάδας εξασφάλισε την παρουσία της στην όγδοη θέση εν όψει της κλήρωσης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016.

To Top