ΑΠΟΨΕΙΣ

Δύο σερί αγώνες που μπορούν να καθορίσουν την πορεία του Άρη

Οι δύο σερί αγώνες έχει μπροστά του ο Άρης μπορούν να επηρεάσουν ή και να καθορίσουν την πορεία του στο πρωτάθλημα, καθώς μπορούν να δώσουν ή να πάρουν πολλά σε βαθμολογικό και ψυχολογικό τομέα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Σίγουρα είναι νωρίς για να αναφερόμαστε σε κάτι τέτοιο, όμως τα δύο προσεχή παιχνίδια με τους νεοφώτιστους της κατηγορίας (Λάρισα εκτός έδρας και Ιωνικό Νίκαιας στο Παλέ) βρίσκονται στα… χέρια και στα πόδια των «κιτρινόμαυρων».

Σαφώς και είναι εντός δυνατοτήτων αυτού του Άρη, ακόμα και χωρίς τον Λευτέρη Μποχωρίδη, να πάρει το διπλό στη Λάρισα απέναντι σε μια ομάδα που ακόμα… ψάχνεται και «δεν παίζει μπάσκετ» όπως δήλωσε ο προπονητής της, Βασίλης Φραγικάς.

Δύο ήττες με 27 πόντους εντός έδρας από τον Προμηθέα και με 26 πόντους στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ είναι ο απολογισμός των Θεσσαλών, κάτι που έχει διπλή ανάγνωση: Από τη μία πλευρά πως η Λάρισα είναι ασύνδετη και καθόλου ανταγωνιστική και από την άλλη πως το ηθικό της ομάδας έχει θιχτεί και θα θέλει να δώσει απαντήσεις απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Ο Άρης πρέπει να κάνει τα πάντα για τη νίκη στο κλειστό της Νεάπολης. Μια νίκη μέσα από την οποία θα κερδίσει, εκτός από τους δύο βαθμούς, και μεγάλη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Είναι σημαντικό να έρθει νωρίς το πρώτο διπλό για το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου, καθώς ακολουθούν παιχνίδια μακριά από τη Θεσσαλονίκη σε ΟΑΚΑ (με Παναθηναϊκό) και Λήμνο.

Εξυπακούεται πως στο Παλέ ο Άρης πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια, και τους 13 αντιπάλους του, όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό. Οι δύο αυτοί σερί αγώνες λοιπόν, αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για να πετύχει ισάριθμες νίκες και να βρίσκεται με ρεκόρ 3-1 στην 4η αγωνιστική -κάτι που είχε σημειώσει τελευταία φορά τη σεζόν 2015/16 – και τουλάχιστον εντός εξάδας στη βαθμολογία εκείνη την χρονική στιγμή.

Είναι σημαντικό να χτίσει ψυχολογία νικητή αυτή η ομάδα κάτι που θα το καταφέρει (και) μέσα από αυτές τις εν δυνάμει δύο σερί νίκες. Ο φετινός Άρης έχει περισσότερες δυνατότητες και ικανότητες από τις ομάδες των δύο προηγούμενων σεζόν. Μέρα με τη μέρα αυτή η ομάδα, έχοντας και ανεβασμένο ηθικό, θα μπορέσει να δείξει καλό μπάσκετ και φυσικά να πάρει αποτελέσματα, που είναι και το ζητούμενο στον αθλητισμό.

To Top