«Δύσκολα θα βρεθεί επενδυτής, αν δεν φύγουν τα χρέη»

Ο παλαίμαχος επιθετικός του Άρη, Γιώργος Ζήνδρος, μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάσταση στην ομάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα πρέπει όλοι να καθίσουν και να συζητήσουν για το τι χρειάζεται η ομάδα. Επίσης, στάθηκε στα χρέη και στο γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει όραμα στην ομάδα, αν αυτά δεν φύγουν.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στον Αρένα:

Για την κατάσταση στο σύλλογο: «Νομίζω ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση. Διάφοροι ψάχνουν λύσεις, όλοι θέλουν να βρεθεί κάτι για την πορεία της ομάδας, όλοι θέλουν το καλό του συλλόγου, όμως, δεν έχουμε Μελισσανιδη, Σαββίδη κτλ. Ο καθένας που μπορεί να δώσει και ένα ευρώ πρέπει να τον έχουμε σε περίοπτη θέση. Όποιος μπορεί να προσφέρει είναι καλοδεχούμενος, επειδή δεν έχουμε την λύση του μεγάλου επενδύτη ή του ανθρώπου που θα επενδύσει και θα δώσει όραμα, σιγουριά και ελπίδα για το μέλλον».

Για την αξιοποίηση του γηπέδου: «Σαν μηχανικός μπορώ να πω πως υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Το γήπεδο δεν είναι εξ ολοκλήρου του Ερασιτέχνη, αλλά αυτό παρακάμπτεται. Επίσης, υπάρχουν και κάποιοι δρόμοι που περνάνε. Πολλά μπορούν να γίνουν. Το βασικό είναι να δούμε πώς θα πορευτούμε, πού θα παίξει η ομάδα και το παν είναι να βρούμε πώς θα φύγει αυτό το χρέος. Αλλιώς δύσκολα θα βρεθεί και ο επενδυτής».

Για τους τρόπους που μπορεί να φύγει το χρέος: «Υπάρχουν διάφορες λύσεις και προτάσεις. Το ένα είναι η Γ΄ Εθνική, κάτι που δεν το θέλει κανείς Αρειανός. Το άλλο είναι η αγορά ΑΦΜ, που, επίσης, δεν το θέλει κανείς. Υπάρχουν λύσεις, αλλά το θέμα είναι ποιος θα μπει μπροστά και με τι όραμα. Αν είχαμε τον Μελισσανίδη η τον Σαββίδη θα λέγαμε πως μπορούμε να μπούμε σε μια σειρά. Μάλιστα, διώχνουμε και κάποιους που βοηθάνε αυτή την στιγμή. Βοηθάνε ακόμα και για να μην χάσουμε παίκτες με δύο χιλιάρικα».

Για το πώς θα σταθεί η ομάδα στην Β΄ Εθνική: «Πρέπει να το δούμε και αυτό. Πώς θα σταθούμε στην Β΄ Εθνική αν δεν συγκεντρώσουμε τα χρήματα για το ΦΠΑ και για τις άλλες υποχρεώσεις; Πρέπει να ανοίξει συζήτηση για το τι θέλουμε να κάνουμε και από την στιγμή που δεν φαίνεται ο μεγάλος επενδυτής και να μην διώχνουμε όσους θέλουν να βοηθήσουν».

Για τον Ντίμη Παπαϊωάννου: «Ο Ντίμης έχει αποδείξει πόσο αγαπάει την ομάδα και έχει ματώσει για αυτήν. Το να λέμε πράγματα για αυτόν είναι τραβηγμένο, γι΄ αυτό βγήκε και μίλησε και είπε πως δεν συμμετέχει άλλο».

Για το πολύ μικρό ποσό που χάνεται ο Σταυρόπουλος: «Είναι απίστευτο! Είναι ένα ταλέντο που δεν πρέπει να χαθεί. Τώρα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και τι θα γίνει. Πώς θα πορευτούμε, τι θέλει και ο κόσμος».

Για το αν σκοπεύει να αναλάβει ο Λάμπρος Γράντας: «Χωρίς να ξέρω τις προθέσεις του, δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι θα ήθελε να ηγηθεί μιας τέτοια προσπάθειας. Επειδή είναι δυνατός οικονομικά θα μπορούσε να ενώσει ένα γκρουπ επενδυτών και με τη βοήθειά του να ξεκινήσει μια προσπάθεια. Δεν έχει δείξει πρόθεση να αναλάβει μόνος του. Δεν έχω μιλήσει μαζί του».

Για το που ‘φρέναραν’ οι συζητήσεις που έκανε: «Φρέναραν στο ότι δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Ο θεματοφύλακας του Άρη είναι η Λέσχη. Όμως, είδαμε πως η μια διοίκηση καταγγέλλει την άλλη. Θέλει κάποιος να πάρει την διοίκηση για να πάρει τα χρέη; Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο. Έκανα κάποιες συζητήσεις με τον Παπαϊωάννου και τον Δασυγένη. Τώρα που φεύγει ο Παπαϊωάννου και αυτό μάλλον δεν πάει καλά. Δεν αποχωρώ από τον Άρη, αλλά από αυτή την προσπάθεια».

Για το ποιες είναι οι διαφορές Β΄ και Γ΄ Εθνικής: «Θα πρέπει να δούμε το συμφέρον της ομάδας. Να φύγουν τα χρέη και το συμφέρον της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ εκτός του ότι έχει τον Σαββίδη, μιλάει και με υπουργούς και πρωθυπουργούς. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή. Χωρίς τα χρέη αλλιώς φαίνεται ο Άρης και κάποιος θα θέλει να τον πάρει. Με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούμε να σταθούμε; Θα έχεις και το βάρος των χρεών. Πώς θα το ξεπεράσεις αυτό; Θα πρέπει κάθε μήνα να δίνεις κάποια λεφτά. Το πρώτο και το βασικότερο είναι να φύγουν τα χρέη. Υπάρχει κανείς Αρειανός που να θέλει να πέσει η ομάδα όχι Γ΄, αλλά Β΄ Εθνική; Κανείς! Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά».

Για το τι οδήγησε τον Άρη εδώ: «Η τελική ανάλυση δείχνει πως δεν υπήρχε σχεδιασμός. Όταν τα λεφτά υπήρχαν, γέμιζε το Χαριλάου και κάναμε φιλικά με την Μπόκα Τζούνιορς. Δεν έγινε, όμως, σχεδιασμός όπως έπρεπε. Δεν θα πω για την μεταγραφική αστοχία με 200 μεταγραφές αεροδρομίου που πέρασαν και έφυγαν. Έγιναν λάθη και ήρθαν υπέρογκα χρέη που δεν φεύγουν. Κύριοι υπεύθυνοι είναι οι παράγοντες του Άρη. Όταν μπήκαμε στο άρθρο 44, η ομάδα σχεδόν μηδένισε. Είχαν ρυθμιστεί οι οφειλές και τώρα έγιναν αυτά που έγιναν».

To Top