Δύσκολη αποστολή στη Βοσνία για την Εθνική Ελλάδας

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις 21:45 τη Βοσνία στο «κλουβί» της Ζένιτσα, με στόχο να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από το ξεκίνημα με το… δεξί που έκανε στην πρεμιέρα με τη σαφώς πολύ πιο αδύναμη ομάδα του Λιχτενστάιν.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Πρόκειται άλλωστε για την πιο δύσκολη έξοδο της γαλανόλευκης στην προκριματική φάση του Euro 2020 μετά το εκτός έδρας ματς με την Ιταλία, το οποίο έχει να δώσει τον Οκτώβριο. Εννοείται βέβαια ότι τίποτα δεν κρίνεται από τη δεύτερη αγωνιστική ενός… μαραθώνιου.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος ως γνωστόν δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Μήτρογλου (κλήθηκε ο Φιορίν Ντουρμισάι στη θέση του) που τραυματίστηκε το Σάββατο, ενώ ο το πιθανότερο σενάριο είναι να αγωνιστεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Η διάταξη θα είναι λογικά 4-2-3-1, αν και ο 66χρονος τεχνικός επιφυλάσσει εκπλήξεις πολλές φορές. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από την εστία, αριστερό μπακ θα παίξει ο Κούτρης και δεξί ο Μπακάκης, ενώ Σιόβας-Παπασταθόπουλος θα είναι το δίδυμο στην άμυνα. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Κάρλος Ζέκα με τον Ανδρέα Σάμαρη. Ο Γιώργος Μασούρας θα βρεθεί το αριστερό «φτερό», σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Τάσος Μπακασέτας στο άλλο με τον Φορτούνη να έχει ρόλο… play maker και τον Τάσο Δώνη να παίζει στην κορυφή.

Δεν αποκλείεται (χωρίς να είναι πολύ πιθανό) να επιλέξει σύστημα 4-3-3 ο Άγγελος Αναστασιάδης. Σε αυτήν την περίπτωση θα ξεκινήσει ο Κουρμπέλης μαζί με Σάμαρη και Ζέκα σε ένα σχήμα με πιο σφιχτό και γεμάτο κέντρο, όπου ένας εκ των Μασούρα και Μπακασέτα θα μείνουν εκτός αρχικής ενδεκάδας. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν σκέψεις και για σύστημα με τρεις αμυντικούς, αλλά φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε αυτή η λύση.

Πιθανή σύνθεση για Βοσνία: Σέχιτς, Τσίβιτς, Ζουκάνοβιτς, Μπίτσακσιτς, Τοντόροβιτς, Μπέσιτς, Κόγιακ, Πιάνιτς, Βίσκα, Μιλόσεβιτς, Τζέκο

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Τρίτη (26/03) 

Αρμενία-Φινλανδία (19:00)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα (21:45)
Ιταλία-Λιχτενστάιν (21:45)
Η βαθμολογία του 10ου ομίλου 

1. Ιταλία (2-0) 3
2. Ελλάδα (2-0) 3
3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη (2-1) 3
4. Αρμενία (1-2) 0
5. Φινλανδία (0-2) 0
6. Λιχτενστάιν (0-2) 0

Επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο (08/06)
Φινλανδία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη (19:00)
Αρμενία-Λιχτενστάιν (19:00)
Ελλάδα-Ιταλία (21:45)

To Top