Δύσκολη απόδραση για Ντόρτμουντ, εξάρα και κορυφή η απίθανη Ουνιόν!

Την προηγούμενη αγωνιστική βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη! Δεχόμενη τρία γκολ από το 89΄έως το 90΄, η Ντόρτμουντ απώλεσε μέσα από τα χέρια της μια φαινομενικά σίγουρη νίκη κόντρα στη Βέρντερ, η οποία επέστρεψε μέσα σε έξι λεπτά από το 2-0 για να αποδράσει με ένα συγκλονιστικό διπλό. Μια εβδομάδα αργότερα ωστόσο, το κάζο ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν.

Χάρη σε μια πειστική εμφάνιση οι Βεστφαλοι δραπέτευσαν από το Βερολίνο και την έδρα της Χέρτα (1-0) για να επιστρέψουν στις νίκες και να ανακτήσουν τη χαμένη τους ψυχολογία. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Μοντέστ στο 32΄υπογράφοντας ένα κρίσιμο διπλό για τους φιλοξενούμενους.

Τρομακτική Ουνιόν, ισοπέδωσε 6-1 τη Σάλκε!

Ποιος είδε την Ουνιόν και δεν τη φοβήθηκε… Η ομάδα του Βερολίνου έστησε πάρτι στην έδρα της Σλακε την οποία και διέλυσε με το εκκωφαντικό 6-1 για να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή, αν και με ματς περισσότερο από την Μπάγερν Μονάχου. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Θόρμπσι στο 6΄, προτού η Σάλκε απαντήσει προσωρινά με πέναλτι του Μπάλτερ. Από και έπειτα ωστόσο, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μονόλογο. Ο Μπέκερ με δυο γκολ (36′,46΄) και ο Χάμπερερ (45+3΄) εκτόξευσαν το σκορ στο εντυπωσιακό 4-1, προτού ο Μίτσελ με ακόμα δυο τέρματα σε 87΄και 90΄δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στον θρίαμβο των φιλοξενούμενων.

Τρίτη διαδοχική νίκη και τετράδα για τη Χόφενχαϊμ

Η Χόφενχαϊμ μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από την Γκλάντμπαχ τρέχει σερί τριών νικών, καθώς μετά τη Μπόχουμ και τη Λεβερκούζεν «λύγισε» την Άουγκσμπουργκ και επικράτησε με 1-0, εντός έδρας. Στο 39’ο Ρούτερ έβγαλε τη σέντρα, ο Σκοβ στο δεύτερο δοκάρι «έστρωσε» τη μπάλα για τον Γκέιγκερ, ο οποίος με σουτ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς.

Έκανε σεφτέ η Μπάγερ Λεβερκούζεν

Τους πρώτους της βαθμούς στην τρέχουσα Bundesliga πήρε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, καθώς νίκησε εκτός έδρας τη Μάιντς με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 29΄ με αυτογκόλ του Μπάρκαρντ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρέμ Ντεμιρμπάι. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 39′, ο Μούσα Ντιαμπί πέρασε όποιον… βρήκε μπροστά του και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Φίρμπονγκ. Ο Ολλανδός μπακ σκόραρε δεύτερη φορά στο 41’όταν μετά από λάθος του Λέιτσχ έκλεψε τη μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 3-0. Οι Ασπιρίνες ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χίνκαπι (77′) και ο Μπάκερ (90+4′).

«Καθάρισε» ο Ενκουκού για το πρώτο τρίποντο της Λειψίας

Μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκες (δυο ισοπαλίες – μια ήττα) η Λειψία πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο, καθώς επικράτησε με 2-0 της Βόλφσμπουργκ, εντός έδρας. Πρωταγωνιστής για τους Ταύρους ο Κρίστοφερ Ενκουκού, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 5′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ με δεύτερο προσωπικό του τέρμα με προβολή μετά από ασίστ του Τίμο Βέρνερ.

To Top