Δύσκολη η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ για την Εθνική ομάδα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (18/11) στην Ποστόινα,  η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ του 2013 που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013 στη Σλοβενία. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κληρώθηκε στον Δ’ όμιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Φινλανδία και Σουηδία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει δύσκολο έργο κόντρα κυρίως σε Τούρκους, Ρώσους και Ιταλούς, με δεδομένο ότι οι από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Στην κληρωτίδα μπήκαν 24 ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των 6 ομάδων. Οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο θα πάρουν την πρόκριση για την β’ φάση του Ευρωμπάσκετ, όπου θα δημιουργήσουν 2 νέους ομίλους των 6 ομάδων (ο Α’ όμιλος θα σταυρώσει με τον Β’ και ο Γ’ όμιλος με τον Δ’ με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους από την α’ φάση).

Οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα, από την πρώτη στη δεύτερη φάση και όπως καταλαβαίνετε η Ελλάδα σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξει με τους τρεις πρώτους του ομίλου στον οποίο συμμετέχουν η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η οικοδέσποινα Σλοβενία και Πολωνία, Κροατία, Τσεχία, Γεωργία.

Οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο, θα βρεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά της διοργάνωσης που πλέον αποφασίστηκε να γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και όχι κάθε δύο (όπως ίσχυε μέχρι τώρα).

Κοντολογίς, μέχρι να φτάσει στους “8” η Εθνική Ομάδα θα έχει δώσει πολύ δύσκολα ματς. Αν, πάντως, περάσει στα προημιτελικά τότε θα έχει πιο εύκολο έργο…

Η Εθνική θα ξεκινήσει στις 4 Σεπτεμβρίου του 2013 τις υποχρεώσεις της με τη Σουηδία, ενώ στη συνέχεια θα παίξει κόντρα στη Ρωσία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

4/9/2013 Σουηδία-Ελλάδα

5/9/2013 Ελλάδα-Ρωσία

7/9/2013 Τουρκία-Ελλάδα,

8/9/2013 Ελλάδα-Ιταλία

9/9/2013 Ελλάδα-Φινλανδία

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Α’ Όμιλος (Λιουμπλιάνα): Ουκρανία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Βέλγιο

Β’ Όμιλος (Γιεσένιτσε): Βοσνία, Λιθουανία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Σερβία, Λετονία

Γ’ Όμιλος (Τσέλιε): Πολωνία, Σλοβενία, Ισπανία, Κροατία, Τσεχία, Γεωργία

Δ’ Όμιλος (Κόπερ): Φινλανδία, Ελλάδα, Ρωσία, Ιταλία, Σουηδία, Τουρκία

Πηγή: sport24.gr

To Top