Δώνης: “Αντικειμενικά ο Άρης θα έπρεπε να είναι 3ος με την ποιότητα που έχει”

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία με τον Άρη τόνισε χαρούμενος από την προσπάθεια των παικτών του αλλά και πως η ομάδα πρέπει να βρει ισορροπία.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας κόουτς στη συνέντευξη Τύπου:

«Πρώτα να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο… Να υπάρχει υγεία και ο καθένας ό,τι ονειρεύεται να το διεκδικεί και να το πραγματοποιεί…

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ήταν πολύ μέτριο 45λεπτο, ουσιαστικά η μια ομάδα περιόριζε την άλλη. Δεν υπήρχαν σημαντικές φάσεις. Από τη δική μας πλευρά ειδικά στο πρώτο μέρος ακόμα και τις στιγμές που είχαμε τη μπάλα δημιουργήσαμε μόνο δύο επικίνδυνες καταστάσεις με Περέα και Αποστολάκη. Το πρώτο ημίχρονο η μια ομάδα εξουδετέρωσε την άλλη.

Το δεύτερο ήταν εντελώς διαφορετικό. Ανεβάσαμε την ένταση, την πίεση, φαινόταν από την αρχή… Αλλάξαμε κάποια πράγματα. Ήμασταν μια ομάδα που διεκδικούσε να κερδίσει το ματς. Υπήρχαν σημαντικές φάσεις. Υπήρχαν άλλες προσπάθειες που θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ποιοτικές για γκολ. Στο τέλος ναι μεν είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, αλλά μέχρι τώρα υπάρχουν σημαντικά ματς που βρίσκουμε μπροστά μας που είναι τα ματς για κάτι παραπάνω για να αισθανθούμε καλύτερα και σε αυτά τα ματς δεν τα καταφέρνουμε.

Σε γενικές γραμμές από το καλοκαίρι μπορούμε να πούμε ότι είναι μια δύσκολη σεζόν, μια σεζόν που θα θέλαμε να βρισκόμαστε πιο ψηλά και δεν το έχουμε καταφέρει. Είναι μια κουραστική χρονιά μέχρι τώρα. Κι εγώ αισθάνομαι πολύ κουρασμένος από τη διαδικασία. Έχουμε πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Είναι σημαντικό να βρεθεί ισορροπία για να γίνει καλύτερη η ομάδα και να πάρει αυτό που της αξίζει».

Για το τι πρέπει να αλλάξει το 2020 για την ομάδα:

«Πάντα στο ποδόσφαιρο είναι η οπτική γωνία που θέλει ο καθένας να το δει. Αν κάποιος το σκεφτεί πως ξεκίνησε αυτή η ομάδα πριν 1,5 χρόνο και πως προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική και να γίνει καλύτερη και δεν το συνδέσει όλο αυτό με το παρελθόν και την ιστορία, θα ήταν άδικο να πει κάτι αρνητικό κάποιος για την προσπάθεια που γίνεται. Το κομμάτι του αποτελέσματος θα μπορούσε να είναι ανώτερο στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν το συζητάμε. Είναι σημαντικό να εξελιχθεί η ομάδα και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση για να διεκδικεί τους στόχους της ώστε να είμαστε στα πλέι-οφ άσχετα από την τιμωρία μας. Να διεκδικήσουμε και το Κύπελλο. Αυτό που μας δείχνει το ποδόσφαιρο, είναι πως δεν είναι εύκολο να φτιαχτούν ομάδες μέσα σε 1,5 χρόνο. Αυτό που εμείς παίρνουμε ως σκωτσέζικο ντους θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό για κάποιον που μπορεί να εξηγήσει ποδοσφαιρικά τη διαδικασία. Εμείς πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα, να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε για να μπορούμε να έχουμε σταθερότητα στα αποτελέσματα ώστε να μας βρει όσο πιο ψηλά γίνεται αυτή η χρονιά».

Για την αντίδραση μετά το ακυρωθέν γκολ του Άρη και γενικότερα τις αντιδράσεις μετά από συγκεκριμένες καταστάσεις στα παιχνίδια: «Η ομάδα ήταν ξύπνια από την αρχή του δευτέρου μέρους. Θεωρώ ότι υπήρχαν και προσπάθειες και διεισδύσεις και φάσεις και μεγαλύτερη πίεση. Πρέπει λίγο να δούμε και πως εξελίσσονται τα παιχνίδια. Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματά μας. Θέλουμε πιο ποιοτικές ενέργειες στο αντίπαλο μισό. Άλλες φορές τις έχουμε περισσότερο άλλες δεν είναι αρκετό».

Για το επίπεδο της ομάδας σε σχέση με αυτό που έχει στο μυαλό του από το καλοκαίρι:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχει καμία σχέση ο φετινός τρόπος παιχνιδιού. Πέρυσι παρουσιάζαμε ασφάλεια με ό,τι υλικό υπήρχε και παίρναμε αποτελέσματα με πολύ λίγες τελικές. Φέτος είναι σε πολύ ανώτερο επίπεδο η ομάδα. Φαίνεται σε πολλά παιχνίδια αυτό. Στην τελική μας προσπάθεια δεν έχουμε τις ποιοτικές ενέργειες στον βαθμό που θα θέλαμε. Αυτή η διαδικασία πάντα θέλει υπομονή για την ανάπτυξη. Λογικό είναι ο κόσμος όλο το περιβάλλον της ομάδας να μην έχει αυτή την υπομονή λόγω του παρελθόντος, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Βαθμολογικά, με τους 22 βαθμούς, είτε από δικά μας λάθη είτε από κάποια άλλα πράγματα σε άλλα ματς θα μπορούμε να είμαστε στους 30 βαθμούς».

Για το ντέρμπι και την διακοπή των εορτών:

«Ποτέ δεν το βλέπω έτσι γιατί υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχουν γιορτινές μέρες μπροστά μας για να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους. Όταν θα έρθει η στιγμή θα συγκεντρωθούμε στο ματς».

Για τον Πούγγουρα και την εξέλιξή του:

«Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Αν απαντούσα αντικειμενικά με την ποιότητα που έχει θα έπρεπε να είναι τρίτος ο Άρης στη βαθμολογία. Όταν έχουμε σημαντικές απουσίες στην άμυνα με δεξί μπακ και στόπερ η ισορροπία δεν είναι ίδια. Και ο Νούνες και ο Αποστολάκης συμπεριφέρθηκαν εξαιρετικά και για να το κάνουν βοηθάει και ο Αχιλλέας και θα είναι στην Εθνική Ελλάδας για εμένα το επόμενο διάστημα! Δουλεύει σκληρά και μαζί του το δουλεύουν σκληρά και άλλα παιδιά».

To Top