Δώνης: “Στο ποδόσφαιρο καταργείται η δικαιοσύνη”

Ο Γιώργος Δώνης παραδέχθηκε πως ο Άρης θα μπορούσε να κερδίσει και υπογράμμισε πως στο ποδόσφαιρο καταργείται η δικαιοσύνη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα και τα αμφισβητούμενα πέναλτι. «Δεν τα βλέπουμε έτσι. Εμείς έχουμε έναν άλλον ορίζοντα σ’ έναν αγώνα, όχι αυτόν του αποτελέσματος, αλλά τον ορίζοντα εξέλιξης. Δηλαδή, μπορεί να χάναμε το παιχνίδι εκεί που έφθασε, ήταν πολύ πιθανό. Η ροή του αγώνα ήταν δύσκολη για μας όπου μείναμε πίσω στο σκορ, τραυματίστηκε ο Γιόχανσον, αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγή, αλλάξαμε και τον σχηματισμό μας. Εμάς ένα αποτέλεσμα ή μια προσωρινή επιτυχία δεν είναι αυτοσκοπός. Ο στόχος είναι η εξέλιξη της ομάδας και των παιδιών. Θα τους έδινα συγχαρητήρια ούτως ή άλλως κι ας κάναμε μεγάλα λάθη από τα οποία δώσαμε ευκαιρίες. Η νοοτροπία μας είναι αυτή που θέλω από τους παίκτες. Άσχετα από το αποτέλεσμα. Αυτό κρατάω. Τη νοοτροπία των παικτών, ακόμη και τα λάθη που κάνανε».

Ερωτηθείς για το 1-1 και την ισοπαλία σ’ ένα ακόμη ντέρμπι είπε… «Εκεί που ήμασταν φαβορί για υποβιβασμό ακούμε ότι δεν κερδίσαμε ντέρμπι κι αυτό δείχνει τη νοοτροπία της ομάδας».

Σε ερώτηση για το τι σκέφτεται ο προπονητής όταν βλέπει έναν νεαρό παίκτη να εκτελεί ένα κρίσιμο πέναλτι αλά Πανένκα, είπε: «Του έχω δώσει επιλογή. Πρώτη επιλογή είναι ο Χατζηζιοβάννης, έχει καλά χτυπήματα κι ας είναι νεαρός σε ηλικία. Το κέρδισε μέσα από την προπόνηση. Οι ποδοσφαιριστές είναι μια κατηγορία μόνοι τους στις αποφάσεις τους. Και να ήταν μέσα ο Μακέντα, ο Χαζτηζιοβάννης θα το έπαιρνε γιατί έχει τα χτυπήματα. Είχα έναν προβληματισμό στην αρχή, αλλά κέρδισε την εμπιστοσύνη».

Σχετικά με το αν άξιζε ο Παναθηναϊκός να πάρει το αποτέλεσμα, είπε: «Είναι μια τοποθέτηση που έχω απαντήσει ποτέ. Στο ποδόσφαιρο καταργείται η δικαιοσύνη. Μπορεί μια ομάδα να χάσει πολλές ευκαιρίες και η άλλη με μία να κερδίσει το ματς. Ναι μεν ο Άρης είχε τις ευκαιρίες αλλά δεν ήμασταν ομάδα που περιμέναμε πίσω, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κι όταν το παιχνίδι πηγαίνει έτσι, νομίζω ότι με τη νοοτροπία μας, αξίζαμε τον βαθμό της ισοπαλίας».

Σχετικά με τη σχέση του με τον Σάββα Παντελίδη, είπε: «Ο Σάββας είναι πολύ φίλος μου και γίναμε φίλοι από τη διαδικασία όπου πήραμε μαζί τα διπλώματα. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο Πάκο Ερέρα ήταν καλός στο κομμάτι της κυκλοφορίας μπάλας, ο Σάββας έχει έναν άλλο τρόπο και ο προπονητής πάντα θέλει τρόπο.

Σε ότι αφορά τα πέναλτι απάντησε… «έχω εικόνα για το δεύτερο… δεν έχω μιλήσει για διαιτησία. Δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί δεν τα έχω δει όλα», για να καταλήξει σχετικά με το πώς διαχειρίστηκε τη λάθος απόφαση του διαιτητή στο δεύτερο πέναλτι του Άρη. «Σήμερα ένιωσα για πρώτη φορά ότι γύρισα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ένιωσα εκνευρισμένος. Προσπαθώ να διαχειριστώ τα δικά μου συναισθήματα. Στο ημίχρονο τους είπα ότι θα πρέπει να σεβαστούμε τις λάθος αποφάσεις ενός διαιτητή… Αν περάσουν ακόμη 45 λεπτά χωρίς να προσπαθήσουμε, θα φταίμε εμείς. Η παρακίνηση στους παίκτες είναι να ξοδεύουν σωστά την ενέργειά τους».

To Top