ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δώστε μας κι άλλη χαρά…

Στόχος επετεύχθη και τώρα πάμε για την υπέρβαση. Η Εθνική Εφήβων βρίσκεται στις «4» καλύτερες ομάδες του κόσμου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στις 20:30 (ΕΡΤ 2, live στο SDNA) στα Δύο Αοράκια, με διακύβευμα μια θέση στον τελικό. Μια θέση στο βάθρο. 

Η Εθνική αντιμετωπίζει τον πιο δύσκολο αντίπαλο της έως τώρα στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, ο οποίος δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ. Μια ομάδα με ένα πλούσιο ρόστερ, παίκτες με ψηλά κορμιά, που αναμένεται να πλαισιώσουν σε μερικά χρόνια τις ομάδες του ΝΒΑ. Καμία ομάδα δεν τους έχει προβάλει αντίσταση προς στιγμήν κι αυτό διότι «πνίγουν» κάθε αντίπαλό τους, με την ασφυκτική άμυνα σε όλο το γήπεδο, ενώ έχουν την ευχέρεια να εκδηλώνουν αστραπιαία τις επιθέσεις τους. Με τον Μπράνσον να είναι ο κινητήριος μοχλός και τους Τέιτουμ και Τζάκσον να είναι οι σκορερ αυτής της ομάδας, αναμφίβολα οι ΗΠΑ διαθέτουν το πληρέστερο ρόστερ του τουρνουά.

Παρόλα αυτά δεν είναι ανίκητοι. Η απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα, οι σωστές λύσεις στην επίθεση σε συνδυασμό με τον περιορισμό λαθών, είναι τα κύρια στοιχεία που θα δώσουν την ευκαιρία στη γαλανόλευκη να τους κοντράρει. Άλλωστε αυτό φάνηκε και στο φιλικό της περασμένης Τρίτης. Η δίψα των διεθνών να ξεπεράσουν κι αυτό το εμπόδιο και να κάνουν για ακόμα μια φορά τους Έλληνες να χαμογελάσουν είναι τεράστια και παρότι αγωνίζονται απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, αν δείξουν το ταλέντο και την ποιότητα τους, αλλά προπάντων αν παίξουν με την καρδιά τους τότε οι πιθανότητες θα είναι μοιρασμένες. Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντι στις ΗΠΑ, όμως έχουν αποδείξει πως είναι διατεθειμένα να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή.

Από κει και πέρα στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Κροατία απέναντι στην Τουρκία, σε ένα ζευγάρι όπου η Εθνική θα μάθει τον αντίπαλό της, είτε στον τελικό, είτε στον μικρό τελικό. Στα παιχνίδια κατάταξης, ξεχωρίσουν οι αναμετρήσεις Ιταλία – Ισπανία και Καναδάς – Αυστραλία για τις θέσεις 5-8, ενώ για τις θέσεις 9-16 ο αγώνας μεταξύ Κορέας και Σερβίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου (4/7):

Τα παιχνίδια κατάταξης (9-12) στο ΓΚ Πανεπιστημίου:

Δομινικανή Δημοκρατία – Τυνησία 11:00
Κίνα – Ιράν 13:15
Αργεντινή – Αίγυπτος 15:30
Κορέα – Σερβία 17:45

Τα παιχνίδια κατάταξης (5-8) στα Δύο Αοράκια:

Καναδάς – Αυστραλία 13:45
Ιταλία – Ισπανία 16:00

Οι ημιτελικοί του Παγκοσμίου στα Δύο Αοράκια:

Κροατία – Τυνησία 18:15
ΗΠΑ – Ελλάδα 20:30 (ΕΡΤ 2)

Πηγή: sdna.gr

To Top