“Είμαστε αποφασισμένοι, υποχρέωση μας να τα δώσουμε όλα”

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε για τον σημερινό ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο, τονίζοντας πως σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο ο εγωισμός του κάθε παίκτη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το αν είναι έτοιμοι οι παίκτες: «Όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο για ένα τέτοιου είδους παιχνίδι, δεν παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, όπως το σκάουτινγκ ή οι τακτικές. Πιο πολύ παίζει ρόλο ο ψυχισμός, η ατομική ετοιμασία του καθενός και ο εγωισμός μας. Είμαστε αποφασισμένοι και αυτό το βλέπω στα πρόσωπα όλων των συμπαικτών μου, ότι θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Από την στιγμή που είναι αγώνας νοκ άουτ και αγωνιζόμαστε στη έδρα μας θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη εμφάνιση και να περάσουμε στον τελικό».

Για το αν ο αγώνας μοιάζει με αυτόν του πρωταθλήματος: «Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σύγκριση με αυτό του πρωταθλήματος. Γιατί αυτό είναι νοκ άουτ παιχνίδι. Είναι ζωή ή θάνατος. Η μόνη σχέση είναι ότι έχουμε μια εικόνα του αντιπάλου γιατί τον έχουμε αντιμετωπίσει. Αυτή την φορά θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι όσον αφορά το κομμάτι της ψυχολογίας της δικής μας αυτοπεποίθησης και του αθλητικού μας εγωισμού».

Για τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων που έχει το τελευταίο διάστημα έχει μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Έχει έμπειρους Έλληνες παίκτες και καλούς ξένους. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Και εμείς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Με πολύ καλό και δυνατό κορμό».

Για τον κόσμο: «Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας. Η παρουσία του κόσμου, βέβαια, θα παίξει σημαντικό ρόλο γιατί παίρνουμε ενέργεια από αυτούς. Τους χρειαζόμαστε».

Για τη σημασία του αγώνα: «Από την στιγμή που παίζουμε στον Άρη, πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Ξέρουμε και είναι υποχρέωση μας να τα δώσουμε όλα. Δεν σας κρύβω ότι όλοι οι παίκτες θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Είναι κάτι το ξεχωριστό και λίγοι από την ομάδα μας το έχουν καταφέρει στην καριέρα τους».

To Top