Είμαστε όλοι Αρειανοί!

Δεν είναι ποδοσφαιρικό το ζήτημα. Άσχετα απ’ την ομάδα που υποστηρίζει κανείς θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι Αρειανός, αφού όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες η ζωή στη Γη προήλθε απ’ τον Άρη. Μετεωρίτες ή εκρήξεις ηφαιστείων στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη έστειλαν στη Γη τα απαραίτητα στοιχεία για την δημιουργία της ζωής.

Από τις 25 του μήνα στη Φλωρεντία της Ιταλίας διεξάγεται το συνέδριο Goldschmidt 2013 με τη συμμετοχή κορυφαίων γεωλόγων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωχημείας Στίβεν Μπένερ ένα συγκεκριμένο είδος ύλης που ήταν απαραίτητο για την αρχη της ζωής στη Γη υπάρχει μόνο στην επιφάνεια του Άρη, συναντάται μάλιστα ακόμη και σήμερα εκεί.

Ως απόδειξη ο Μπένερ θεωρεί την οξείδωση της μεταλλικής μορφής του μολυβδαινίου, που δρα ως καταλύτης στην ανάπτυξη οργανικών μορίων που μπορούν να δημιουργήσουν τις πρώτες μορφές ζωής.

«Μόνο όταν μολυβδαίνιο οξειδώνεται, σε μεγάλο βαθμό, είναι σε θέση να επηρεάσει τον σχηματισμό πρώιμης ζωής», είπε και τόνισε πως «αυτή η μορφή του μολυβδαινίου δεν θα μπορούσε να ήταν διαθέσιμη στη Γη όταν ξεκίνησαν να υπάρχουν οι πρώτες μορφές ζωής γιατί πριν από τρία δισεκατομμύρια χρόνια, η επιφάνεια της Γης είχε πολύ λίγο οξυγόνο, αλλά ο Άρης αρκετό».

Όπως επεσήμανε μάλιστα ο ίδιος το ανθρώπινο είδος είναι αρκετά τυχερό. Η μεταφορά του υλικού στη Γη ευνόησε τη δημιουργία της ζωής όπως τη γνωρίζουμε σήμερα σε έναν πλανήτη όπως η Γη, πολύ φιλικότερο απ’ τον Άρη όπου οι συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές.

πηγή: newsit.gr

To Top