ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είναι άσχετοι, είναι και… ανιστόρητοι; Όταν τα “πάρε-δώσε” Τούμπας-Καραϊσκάκη γέμιζαν… περηφάνια

Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει. Ο ΠΑΟΚ πάντοτε αποτελούσε τον βασικό τροφοδότη παικτών για τον Ολυμπιακό και στο παρελθόν όταν παίκτες από τους Πειραιώτες δεν… χρειάζονταν πια στον Πειραιά, έρχονταν στην Τούμπα στο πλαίσιο της… αδελφοποίησης. Αφιερωμένο εξαιρετικά στους ανιστόρητους!

Μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων που γέμιζαν με περηφάνια τον… αδελφοποιημένο από τον Βόλο άλλωστε, λαό των δυο ομάδων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα athlitikignomi.gr “ο… πρώτος που ξεκίνησε αυτή την διαδρομή αυτή, ήταν ο Κώστας Ορφανός. Από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ με τον οποίο είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 1976, βρέθηκε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό το 1980.

Ο τελευταίος που έφυγε είτε από την Θεσσαλονίκη, είτε από τον Πειραιά,είναι  ο νυν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μπίμπρας Νάτχο.

Ο Ισραηλινός φόρεσε την φανέλα του “δικεφάλου του βορρά” τη σεζόν 2014 έχοντας 16 συμμετοχές με 2 γκολ,το καλοκαίρι που μας πέρασε αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, επιστρέφοντας πρώτη φορά αντίπαλος στην Τούμπα.

Με τον Νάτχο να μην πηγαίνει απευθείας στους ερυθρόλευκους αφού μεσολάβησε το πέρασμα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την τετραετία 2014-18.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και στις δυο ομάδες: Κώστας Ορφανός, Γιάννης Γούναρης, Πιτ Σκούρας, Γιώργος Κωστίκος, Χάρης Μπανιώτης, Σωτήρης Μαυρομμάτης, Μάκης Χάβος, Γιώργος Μητσιμπόνας, Βαγγέλης Καλογερόπουλος, Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Σκαρτάδος, Γιώτης Τσαλουχίδης, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Κυριάκος Τοχούρογλου, Κόφι Αμπονσά, Λουτσιάνο, Στέλιος Βενετίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, Γιάννης Οκκάς, Παντελής Καφές, Λάμπρος Χούτος, Λεονάρντο, Πάμπλο Κοντρέρας, Φάνης Τζανδάρης, Μπίμπρας Νάτχο”.

Βέβαια πριν τον Ορφανό υπήρξε η υπόθεση του Γιώργου Κούδα, της “σημαίας” του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αποφασίσει να παίξει στον Ολυμπιακό, είχε κατέβει στον Πειραιά, αλλά για άλλους λόγους η μεταγραφή του ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

To Top