“Δύσκολο να βρεθεί επενδυτής, ευθύνες έχουν κάποιοι που κανάκευαν κάποιον κύριο Κόντη”

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Γράντας, τόνισε πως είναι πλήγμα για τους κίτρινους η απόρριψη του άρθρου 99.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

Για την απόρριψη του άρθρου 99: “Είναι ένα ακόμα πλήγμα για τον Άρη η απόρριψη του άρθρου 99. Νομικά υπάρχει η ικανότητα να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Υπάρχει μια ελπίδα αλλά ο Άρης τώρα μπαίνει σε μια περίοδο αμφισβήτησης, σε μια εποχή που είναι όλα πολύ δύσκολα”.

Για τον Δημήτρη Ηλιάδη: “Ο Ηλιάδης έχει τα μειονεκτήματα πως έλειπε στην Αμερική και δε μπορεί να επενδύσει χρήματα αλλά δεν υπάρχει και κανένας καλύτερος. Τουλάχιστον η ομάδα δεν έχει τον Σκόρδα. Άνθρωποι όπως αυτός έφεραν τον  Άρη σε αυτή την κατάσταση. Εγώ έβαζα εκατομμύρια και μου έλεγαν να αλλάξω πόλη. Αυτοί τότε πρέπει να αλλάξουν χώρα”.

Για τις ευθύνες που ο Άρης βρίσκεται σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση: “Δε φταίει μόνο ο Σκόρδας αλλά και κάτι παιδάκια που πέρασαν από τον Άρη και κάποιοι που κανάκευαν κάποιον κύριο Κόντη και τον έκαναν παράγοντα. Ο Κόντης ήταν έξυπνος και για αυτό έμεινε υπάλληλος. Τι θα πει εκτελεστικός διευθυντής; Ο μόνος που δε πληρώνει αμαρτίες είναι ο Κόντης. Το θέμα είναι πως πλέον δε πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιος έφαγε τα χρήματα του Άρη αλλά το γεγονός πως ο σύλλογος τα έχασε”.

Για το θέμα επενδυτή: “Είναι δύσκολο να βρεθεί επενδυτής να πάρει τον Άρη. Βέβαια βλέπουμε πως στη Γαλλία έρχονται και αγοράζουν ομάδες πλούσιοι από ξένες χώρες. Μια λύση είναι να έρθει κάποιος πλούσιος και να δώσει μια πνοή στον Άρη. Εκ των έσω είναι δύσκολο γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Δε θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση”.

Για τις φήμες που λένε πως θέλει να επιστρέψει ο Λάμπρος Σκόρδας: “Όσοι δεν έχουν λεφτά και ασχολούνται με το ποδόσφαιρό κερδίζουν. Τι έχει να χάσει ο Σκόρδας άμα μπει στον Άρη; Από τον Άρη θα ζει. Η παρέα του κύριου Σκόρδα πετούσε δηλητήριο παντού και οι έντιμοι Αρειανοί φοβόντουσαν να μιλήσουν”.

Για τα χρήματα που “έχασε” στον Άρη: “Τότε για το άρθρο 44  χάριζα το 90%των χρεών που ήταν 80 εκατομμύρια  και το υπόλοιπο έπρεπε να το πληρώσουν. Βέβαια δεν είδα δραχμή. Τη μια μέρα θυμάμαι μου με ανακοίνωση με αποθέωναν και την επόμενη μέρα με επιτίθονταν”.

Για το γεγονός πως δεν προπηλακίστηκε ποτέ: “Εγώ είχα τους πολύ φανατικούς φίλους αλλά και τους εχθρούς. Δε προπηλακίστηκα ποτέ επειδή πίστευαν πως είμαι έμπορος όπλων. Ποτέ κανένας δε με πλησίασε. Φοβόντουσαν να με πλησιάσουμε επειδή έλεγαν πως είχα μοντέρνα και αθόρυβα όπλα. Επίσης έλεγαν πως έκανα εμπόριο σαρκός”.

Για το περιστατικό που συνέβη στον Ψηφίδη: “Συνέβη το ίδιο με τον Ψηφίδη με αυτό που συνέβη με εμένα το 1993. Όταν τον ρώτησα γιατί έδιωξαν τον Μιχαηλίτσιο μου είπε πως του “την “έπεσαν” οι οργανωμένοι και του είπαν πως θα τον σκότωναν άμα δεν τον έδιωχνε. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Πρέπει να συσπειρωθούν όλοι στη διοίκηση και να βοηθήσουν τον Ηλιάδη. Εγώ στον Άρη έχασα αλλά έχω μάθει να χάνω στη ζωή μου”.

Για το παράπονο που έχει: “Το μόνο μου παράπονο είναι πως δεν άφησαν την ομάδα των Χαριστέα, του Δέλλα και του Μαυρογενίδη να πάει ψηλά. Εκείνη η ομάδα άμα δε έπεφτε, σε δύο χρόνια έπαιρνε πρωτάθλημα. Αυτό είναι το παράπονο μου γιατί αγωνιζόμουν να φτιάξω αυτή την ομάδα. Από τα χωριά τους μάζευα αυτούς τους παίκτες”.

Για το πόσο δύσκολο είναι να διοικείς μια ομάδα: “Δεν είναι εύκολο να είσαι πρόεδρος σε μια ομάδα. Θέλει συγκέντρωση και πολύ δύναμη”.

Για το τι προτείνει: “Η δική μου η πρόταση είναι να υπάρξει συσπείρωση για να γίνει κάτι. Επιπλέον πρέπει οι οργανωμένοι να κατευθύνονται από την ομάδα, όχι από τον σύνδεσμο. Οι οργανωμένοι τον έφεραν τον Μελισσανίδη στην ΑΕΚ και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Δε είναι ό ρόλος τους να κάνουν τους μάγκες και να απειλούν διοικήσεις αλλά να βοηθούν”.

To Top