“Είναι η μοναδική πρόταση… Θεωρητικά υπάρχουν Ρώσοι, Κινέζοι που θέλουν να βάλουν εκατομμύρια”

O Περικλής Τράιος μίλησε για την γενική συνέλευση του Άρη και για τα όσα διαδραματίστηκαν.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

“Είμαι δίπλα στην μια και μοναδική πρόταση που έχει κατατεθεί στον ποδοσφαιρικό Άρη. Αυτό υπάρχει όχι τίποτα άλλο ουσιαστικό. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες να έχουμε να λέμε. Θεωρητικά υπάρχουν Ρώσοι, Κινέζοι που θέλουν να βάλουν εκατομμύρια. Πρακτικά είναι μόνο ο Γιώργος Γαλανός που πήγε στην Γενική Συνέλευση και κατέθεσε την πρόταση του. Μια Γενική Συνέλευση που πολλά χρόνια είχε να συμβεί κάτι παρόμοιο στον Α.Σ και αυτό είναι καλό.

Εκεί που γινόταν συνελεύσεις με 20-30 άτομα χθες είχε 500-600 άτομα. Κρατάω τα θετικά. Με αφορμή την πρόταση Γαλανού ξύπνησε λίγο ο Άρης. Χάθηκε αδικαιολόγητος χρόνος. Το διήμερο που κυκλοφόρησε το όνομα του Γιώργου και με αφορμή και με μια συνάντηση με τους βετεράνους του συλλόγου μας υπήρξε κίνηση.

Στους βετεράνους πήγαμε στο πλάσιμο της ενημέρωσης έτσι όπως έχουμε πάει βήμα -βήμα και λειτουργώντας ακριβώς μόνο όπως θα έπρεπε. Πήγαμε πρώτα στον Ερασιτέχνη, δηλαδή την μάνα του συλλόγου, ενημερώσαμε τον πρόεδρος του Α.Σ και τους δικηγόρους, ενημερώσαμε τους βετεράνους και πήγαμε και στην Γενική Συνέλευση.

Τι άλλο να κάνουμε; Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις και το βρίσκω λογικό. Κάποιοι ίσως να ταρακουνήθηκαν, κάποιοι να ενοχλήθηκαν και να χάνουν κάτι δεδομένο στου μυαλό τους.  Ειπώθηκαν διάφορα και ακόμα και χαρακτηρισμοί για τον Γιώργο Γαλανό. Ο κ. Στεφανίδης ο κ. Γαλανός τους κοροϊδεύει και εμείς απαντήσαμε “εσείς μας κοροϊδεύετε εδώ και τρεις μήνες που δεν κάνετε τίποτα”. Ένας σύλλογος που βρίσκεται σε λήθαργο. Στενεύουν οι ημερομηνίες”.

Για την εικόνα του να βρίσκεται ο Άρης στην Γ’ εθνική:

” Εμείς είμαστε με όποιο άνθρωπο έρθει την ύστατη στιγμή και καταθέσει ένα κεφάλαιο και εξασφαλίσει όλα αυτά που πρέπει να εξασφαλίσει για να είναι η ομάδα στην Β’ εθνική. Απλά εμείς αυτό που είπαμε εξαρχής και πρέπει να το ξαναπούμε είναι πως είμαστε εδώ με ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο αν και εφόσον δεν υπάρχει καμία προοπτική για Β’ εθνική, κανένας ενδιαφερόμενος και κανένα κεφάλαιο.

Έχουμε περιθώριο μέσα στον Ιούνιο να κινηθούμε. Πάρτε την απόφαση θεσμικά. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Ακούσαμε θα γίνει Γενική Συνέλευση τον 5 Ιούλιου, δεν έχουμε χρόνο. Αύριο στις 19:30 στο ξενοδοχείο Χάγιατ θα δώσει συνέντευξη ο Γιώργος Γαλανός και θα τα πούμε και εκεί.

Για να γίνει γενική εκκαθάριση σε μια ομάδα απαιτείται γενική συνέλευση των μετόχων. του Α.Σ, της Κοινωνίας Μελών και των εννιά φυσικών προσώπων που είχαν πάρει τις μετοχές από τον κ. Κοντομηνά. Η Β’ εθνική χρειάζεται κεφάλαιο, να διακανονιστούν οι οφειλές στο δημόσιο και πάνω από όλα να φτιαχτεί μια ομάδα που να κάνει πρωταθλητισμό και να ανέβει στην Β’ εθνική.

Αλλιώς κάνεις μια ομάδα που θα μείνει στο ζόρι στην Β’. Δεν θέλουμε τέτοιον Άρη. Χίλιες φορές να πάμε στην Γ’ εθνική και να ξεκινήσουμε από την αρχή από έναν μετριότατο  Άρη που θα μείνει με το ζόρι στην Β’. Ναι Β’ εθνική με σωστές προϋποθέσεις και το σωστό περιβάλλον στον σύλλογο. Αν δεν υπάρχει κάποια πρόταση για να το πιστέψουμε αυτό τότε θα πρέπει να πάρουμε την ιστορική απόφαση”.

Για το αν περίμενε την στάση του Πάνου Στεφανίδη:

” Δεν θέλω να το σχολιάσω. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον Παναγιώτη Στεφανίδη προσωπικά έχω όμως μεγάλο πρόβλημα με τον παράγοντα του Άρη, Παναγιώτη Στεφανίδη που πραγματικά δεν μου έχει δώσει σαν Αρειανό τίποτα. Χάθηκε πάρα πολύ χρόνος.

Το να ζητάνε εγγυήσεις κάποιοι άνθρωποι που δεν είχαν να δώσουν δύο χιλιάρικα για να κρατήσουν τον Σταυρόπουλο στην ομάδα νομίζω πως είναι λίγο οξύμωρο. Το να λέει στον κ. Γαλανό πως κοροϊδεύει ένας άνθρωπος ο οποίος τρεις μήνες δεν έχει κάνει τίποτα είναι οξύμωρο. Δεν θέλω όμως να μπω σε αυτή την διαδικασία. Είναι εξαιρετικός νομικός, πολύ καλός άνθρωπος όμως διοικητικά δεν έχει κάτι απολύτως τίποτα μαζί με άλλα άτομα είτε με την ΚΜΑ είτε με την ΠΑΕ”.

Για το σχέδιο βιωσιμότητας:

” Είναι το δόγμα του “δαιχειρηστούλη”. Πάμε να πάρουμε διαρκείας να κάνω τον πρόεδρο. Αυτό γίνεται στον Άρη. Δεν βρέθηκε ποτέ κανείς να πει βάζω ένα – δύο εκατομμύρια. Βέβαια, υπήρχαν και εξαιρέσεις ανθρώπων.

Ας πούμε ο Ντίμης Παπαϊωάννου έχει βάλει το χέρι στην τσέπη και είναι αγανακτισμένος από αυτές τις συμπεριφορές. Ακόμα και άνθρωποι που μπορούν να βάλουν αντιμετωπίζουν συμπεριφορές που τους κάνουν να αηδιάζουν και να φεύγουν. Ο Άρης δεν χρειάζεται διαχείριση. Όταν κερδίζει τον Πανιώνιο δεν γίνεται να μη δε πας στα αποδυτήρια και να δώσεις ένα πριν για την πρώτη νίκη.

Δεν φτάνει να είσαι μόνο διαχειριστής, πρέπει να έχεις και οικονομική δυνατότητα. Δυστυχώς μετά τον Κοντομηνά είχαμε να κάνουμε μόνο με ανθρώπους που διαχειρίζονταν  τα χρήματα και τίποτα άλλο”.

Για το αν μπορεί ο Γιώργος Γαλανός να επωμιστεί αυτό το βάρος:

” Τον ξέρω πάνω από δύο δεκαετίες. Είναι αρσενικός, άνθρωπος που σε κοιτάει στα μάτια και θα σου πει αυτό που θα σου πει. Κοιτάω το συρτάρι μου και μου περισσεύει αυτή την στιγμή ένα, θα το βγάλω και θα το βάλω στην αγαπημένη μου ομάδα. Αυτό το ένα το ρίξω στην Β’ θα πέσει σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Αλλά στην Γ’ μπορεί να γίνει εκκαθάριση και να φτιάξουμε μια ομάδα καθαρή, νοικοκυρεμένη και να επιστρέψουμε σε δύο χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Μετά την συνέλευση γούσταρε περισσότερο. Είναι οπαδός του Άρη. Τον προσβάλανε με λόγια που δεν έχουν ουσία.

Ο καθένας γράφει την ιστορία του με τις πράξεις του και ο κόσμος ξέρει. Δυστυχώς η ιστορία που γράφουνε δεν είναι καλή και φοβάμαι μην περάσει χρόνος. Μακάρι αυτά που λένε πως μιλάνε με επιχειρηματίες να ισχύουν και να κλείσουν. Πραγματικά μακάρι και το θέλει και ο Γιώργος. Θα είμαστε και εμείς κοντά. 29 Μάιου όμως δεν γίνεται τίποτα. Για αυτό φοβόμαστε πάρα πολύ και θέσαμε χρονικό όριο.

Θέλουμε να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Μετά τις 20 Ιουνίου θα γίνει κακό. Ας δούνε την αλήθεια κάποιοι και ας πράξουν ανάλογα”.

To Top