ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Είστε καλύτερη ομάδα, δείξτε το στο ΟΑΚΑ! (PRESSARIS LIVE, 19:00)

Με την πλάτη στον τοίχο δεν είναι ακριβώς, αλλά ο Άρης οφείλει να κερδίσει σήμερα (19:00) στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ στον δεύτερο μικρό τελικό και να ισοφαρίσει την σειρά σε 1-1, αποκτώντας και πάλι το πλεονέκτημα έδρας. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνει κάτι που στην ιστορία των ελληνικών πλέι οφ έχει συμβεί μόλις μία φορά!

Ο Άρης έχασε έναν δικό του αγώνα την περασμένη Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο, χάνοντας το μυαλό του στα τελευταία 15 λεπτά, δίχως να απαντήσει στο “τρικ” της ΑΕΚ που έπαιξε χωρίς κλασικό σέντερ. Αυτό το παιχνίδι είναι παρελθόν, αλλά είναι και… οδηγός αποφυγής για όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να ισοφαρίσει σε 1-1.

Οι κίτρινοι είναι καλύτερη ομάδα. Το απέδειξαν όλη τη χρονιά, το έδειξαν εμφανώς μέχρι και το 25’ στον πρώτο μικρό τελικό με την ΑΕΚ και ένα κακό 15λεπτο δεν μπορεί να σβήσει όλα όσα έχουν πετύχει φέτος ο Πρίφτης και οι παίκτες του.

Έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση ξανά, έχουν διανύσει περιόδους αγωνιστικής κρίσης από άσχημα αποτελέσματα και πάντοτε έβγαιναν πιο δυνατοί. Το αν έχουν την ενέργεια να το κάνουν ξανά τέλη Μαϊου είναι κάτι που το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι.

Η ενέργεια έλειψε στον Άρη και μαζί με τον εφησυχασμό του +16 (50-34 στο 25’) άλλαξαν την εικόνα του αγώνα της Τετάρτης πολύ γρήγορα και αυτά εκμεταλλεύτηκε άριστα η ΑΕΚ. Έπαιξε άμυνες, έβαλε μεγάλα σουτ, έκανε ανατροπή και κέρδισε δίκαια. Δεν είναι, όμως, καλύτερη ομάδα από τον Άρη και αυτό είναι το σκεπτικό με το οποίο μπαίνουν σήμερα στο γήπεδο οι παίκτες του Αυτοκράτορα.

Στις δύο ημέρες προπονήσεων μετά τον πρώτο χαμένο αγώνα της σειράς έγινε επαρκέστατη ανάλυση σε τεχνικό επίπεδο και στην τακτική. Ο Άρης είναι προετοιμασμένος για το 1-1, γιατί αν δεν ισοφαρίσει τη σειρά θα πρέπει να κάνει τρεις νίκες για την ανατροπή, κάτι που έχει συμβεί μόλις μία φορά, από την ΑΕΚ το 2002 στους τελικούς του πρωταθλήματος.

To Top