ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Είχε ψυχή ο Άρης κόντρα στα προβλήματα, ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα

Σε ένα παιχνίδι με ένταση, και ρυθμό αλλά χωρίς πολλές φάσεις Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν ισόπαλοι 0-0 στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Superleague.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν ψυχή, έπαιξαν έξυπνα, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και προσπάθησαν να κάνουν το κάτι παραπάνω παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά οι κιτρινόμαυροι είχαν διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου και δεν δυσκολεύτηκαν. Κι όλα αυτά κόντρα στα προβλήματα, μια και έχασαν πριν από τη σέντρα τους Νταρίντα και Τζούρασεκ, με απρόοπτα προβλήματα τραυματισμών.

Ο Μάντζιος έριξε για πρώτη φορά στη “μάχη” τον Βερστράτε, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα και ήταν από τους διακριθέντες.

Ντεμπούτο σήμερα και για τους Σουλεϊμάνοφ και Βέλεθ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάντζιος αιφνιδίασε βάζοντας τον Μοντόγια σε ρόλο αριστερού μπακ, αντί του Φεράρι!

ΜΕ ΒΕΡΣΤΡΑΤΕ, ΡΟΥΠ ΚΑΙ ΟΝΤΟΥΜΠΑΤΖΙΟ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Έκπληξη, αλλά και πρόβλημα της τελευταίας στιγμής περιείχε η ενδεκάδα του Άρη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Άκης Μάντζιος κράτησε τον Φεράρι στον πάγκο και στη θέση του έβαλε τον Μοντόγια, πηγαίνοντας δεξιά τον Οντουμπάτζιο, ενώ ο Ρουπ πήρε τη θέση του τραυματία Νταρίντα ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις πριν από το παιχνίδι. Στις υπόλοιπες θέσεις ο Κουέστα επιλέχθηκε κάτω από τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια.

Στη μεσαία γραμμή Βερτσράτε και Ντουκουρέ, ενώ σε ρόλο δεκαριού επιλέχθηκε ο Ρουπ. Στα φτερά της επίθεσης οι Κάρλσον και Μενέντες και στην κορυφή ο Μορόν.

ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΦΘΗΝΟ ΣΕ ΦΑΣΕΙΣ

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό, είχε ένταση αλλά δεν είχε πολλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, με τον Άρη να θέλει να βγει μπροστά κυρίως με αντεπιθέσεις. Πρώτη καλή φάση με τον Άρη μόλις στο 3ο λεπτό με το σουτ του Μορόν να μπλοκάρει ο Κοτάρσκι.

Στο 19′ ο Αρης θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος όμως η πάσα του Μορόν προς τον Κάρλσον ήταν πολύ κακή την στιγμή που ο συμπαίκτης του θα μπορούσε να φύγει μόνος απέναντι στον Κοτάρσκι.

Στο 29′ ο Άρης προσπάθησε με τον Κάρλσον και τον Ρουπ να απειλήσει αλλά ο Κοτάρσκι πρόλαβε και μπλόκαρε.

Ο ΠΑΟΚ αντιθέτως είχε την μοναδική καλή στιγμή του στο 45+1 με τον Κουέστα να αποκρούει το σουτ του Ζίβκοβιτς.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το πρώτο. Με τους γηπεδούχους να έχουν ανούσια κατοχή και τον Άρη να ψάχνει αντεπιθέσεις αλλά χωρίς επιτυχία. Ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τον Ντουκουρέ με τον Βέλεθ, τον Ρουπ με τ0ν Σαμόρα και τον Μενέντες με τον Σουλεϊμάνοφ με τον Άρη να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες από το 75 και έπειτα.

ΓΚΟΛ-ΟΦΣΑΙΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Στο 84′ ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ με τον Ντεσπότοφ μετά απο κατέβασμα και πάσα του Μπράντον, όμως ο έλεγχος από το VAR ακύρωσε το τέρμα, αφού ο Μπράντον στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

 

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάζιο, Ντουκουρέ (67′ Βέλεθ), Βερστράτε (90 Πάρντο), Ρουπ (67′ Σαμόρα) , Κάρλσον (90′ Λάζαρος), Μενέντες (67′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (72′ Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’Σβαμπ) , Α. Ζίβκοβιτς,   Κωνσταντέλιας (65′ Ντεσπότοφ), Τάισον, Σαμάτα (72′ Μπράντον)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθήνας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Απτόσογλου (Αθηνών)

4ος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR: Μωϋσιάδης (Ηπείρου)

To Top