Εβδομάδα “φωτιά” και για το μπάσκετ! Ραντεβού για το άρθρο 99 με στόχο να μειωθούν τα απαιτητά χρήματα της πρώτης χρονιάς

Από την Τρίτη και μετά η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης θέλει να βάλει σε μια σειρά όλα τα ραντεβού με τους πιστωτές για τους διακανονισμούς και να προχωρήσει σε συμφωνίες με την συμμετοχή και του ορισμένου – από το δικαστήριο – διαπραγματευτή.

Ειπώθηκε από τη διοίκηση και τη νομική υπηρεσία ότι το ποσό που απαιτείται για την πρώτη χρονιά υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99 είναι περίπου 600.000 ευρώ. Σε μια πιο ορθολογιστική προσέγγιση ο Χρήστος Γρόλλιος, εκ των νομικών της ΚΑΕ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, ήταν πιο συγκρατημένος, τονίζοντας το ποσό θα προκύψει από το αποτέλεσμα των διακανονισμών και των επιμέρους συμφωνιών που θα κάνει η ομάδα με τους πιστωτές της.

Στόχος των ανθρώπων του Άρη είναι να πετύχουν συμφωνίες διακανονισμών με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό των πιστωτών, όχι απλά το 60% που απαιτείται βάσει νόμου. Δεύτερος στόχος είναι να μπορέσουν να μειώσουν – μέσα από τις διαπραγματεύσεις – το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί συνολικά μέσα στην επόμενη χρονιά, ώστε τα χρήματα που – θεωρητικά – θα εξοικονομηθούν, να δοθούν για το μπάτζετ της ομάδας.

 

To Top