ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγγραφή παικτών μόνο από Ακαδημίες για τις ομάδες χωρίς αδειοδότηση στη Football League

Τι αναφέρει η παράγραφος της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ για τις ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης και,όπως όλα δείχνουν, τους απαγορεύει κάθε τύπο μεταγραφής.

Με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν την ΕΠΟ να «φράζει» το δρόμο για μεταγραφική ενίσχυση, έστω και με νεαρούς ποδοσφαιριστές, σε συλλόγους της Football League που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αδειοδότηση, παρουσιάζουμε τη συγκεκριμένη παράγραφο από την προκήρυξη-ανακοίνωση της επιτροπής αδειοδοτήσεων για τις ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης και το κομμάτι που αφορά την ποινή για την β’ φάση επιτήρησης.

«Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται απαγόρευση μετεγγραφών για την περίοδο του Ιανουαρίου 2016 ώστε να μην δημιουργηθούν νέες οφειλές. Θα επιτρέπεται αποκλειστικά η εγγραφή ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες». Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη παράγραφος δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη αν οι παίκτες των ακαδημιών πρέπει να είναι στο ρόστερ της έκαστοτε ομάδας νέων από το ξεκίνημα της περιόδου ή αν μπορεί να προέλθει μέσω μεταγραφής από άλλο σωματείο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πάντως πηγές από το περιβάλλον της ΕΠΟ λένε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η συγκεκριμένη απόφαση της ομοσπονδίας και πως οι ομάδες σε καθεστώς επιτήρησης θα αποκτήσουν μόνο παίκτες από την ομάδα νέων. Σημειώνεται ότι οι ομάδες Νέων μπορούν να κάνουν μεταγραφές, αλλά σε καμία περίπτωση οι νεοαποκτηθέντες δεν θα μπορούν να γίνουν εκπαιδευόμενοι και ακολούθως επαγγελματίες.

Πηγή: ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

To Top