“Εγιναν εγκλήματα στον Άρη. Δεν περίμενα να ξαναφτάσουμε σε αυτό το σημείο…”

Για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του μίλησε ο νέος προπονητής των τερματοφυλάκων του Άρη, Δημήτρης Καρατζιοβαλής, λίγω ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του από την ΠΑΕ Άρης.

Ο 39χρονος προπονητής -πλέον- αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση που “ξεδιπλώνεται” μπροστά του μετά την απόφαση του να… κρεμάσει τα γάντια, στην συνεργασία του με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη αλλά και στις δυσκολίες του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, που έζησε από πρώτο χέρι τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Metropolis”:

«Ηταν όντως δύσκολο να κρεμάσω τα γάντια μου μετά από τόσα χρόνια. Ήξερα όμως μέσα μου πως αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου. Με τον κύριο Καλαϊτζίδη, μας διέπει πολύ μεγάλη σχέση αλληλοεκτίμησης, έχουμε συνεργαστεί πριν από πολλά χρόνια (σ.σ. στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας). Τον σέβομαι απεριόριστα και τον θεωρώ έναν από τον καλύτερους Έλληνες προπονητές, αλλά και την καλύτερη επιλογή για τον Αρη» είπε αρχικά ο βετεράνος πορτιέρο.

Στη συνέχεια, προσέθεσε: «Η αρχική συμφωνία, ήταν να επιστρέψω στον Αρη ως τερματοφύλακας, αλλά αφού προέκυψαν οι περιορισμοί στις μεταγραφές, μου έγινε η πρόταση να αναλάβω προπονητής και την αποδέχθηκα με χαρά. Θα ήταν ευχής έργο να κλείσω την καριέρα μου στον Αρη, αλλά αφού υπήρχε η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Σε ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα εκπαίδευσης στους τερματοφύλακες στην Ελλάδα, υπογράμμισε: «Μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα στην εκπαίδευσή τους, αλλά έχει ξεκινήσει να γίνεται πάρα πολύ καλή και σοβαρή δουλειά. Πλέον υπάρχουν πολύ καλοί προπονητές, που έχουν βάλει τους τερματοφύλακες σε διαφορετική γενιά προπόνησης, επηρεαζόμενοι προφανώς και από τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, γίνονται μεγάλα άλματα προς τα μπροστά, κι αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε ξεκάθαρα στους Έλληνες τερματοφύλακες, που οι περισσότεροι είναι πάρα πολύ καλοί. Βέβαια στη θέση του τερματοφύλακα, αυτό που χρειάζεται είναι πολλές συγκυρίες, που παίζουν τεράστιο ρόλο στο ποδόσφαιρο».
Σε σχόλιο για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ που γνωρίζει όσο λίγοι, επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, που γίνεται ακόμη δυσκολότερο από το γεγονός ότι παίζουν λίγες ομάδες. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά την απόφαση με τους περιορισμούς στις μεταγραφές, τότε γίνεται ακόμη δυσκολότερο. Σε ότι αφορά τον Αρη, ευελπιστούμε πως θα ενισχυθεί σωστά το ρόστερ και πως η ομάδα θα μπορέσει στο τέλος, να πετύχει το στόχο της».

Αναφορικά με τον Μανώλη Καλογεράκη, τον οποίο γνωρίζει από τις προπονήσεις, δήλωσε: «Τον παρακολούθησα στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά και φέτος με αρκετά dvd. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο. Με δουλειά και προσπάθεια, αλλά και συνειδητοποιώντας πως έρχεται σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, είναι ευχής έργο να ξεδιπλώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το ταλέντο που δεδομένα έχει.

Σχολιάζοντας το πώς «κατάφερε» ο Αρης να ξαναφτάσει στο τραγικό σημείο που βρίσκεται σήμερα, επεσήμανε: «Ειλικρινά, δεν περίμενα πως ο Αρης θα ξαναφτάσει σε αυτό το σημείο. Στην ομάδα έζησα πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και ωραίες, με παιχνίδια στην Ευρώπη και ωραία συναισθήματα. Θλίβομαι με αυτό που γίνεται, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε σε μια άλλη πραγματικότητα. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρίσκεται ο Αρης σε αυτή την κατάσταση, όμως ευελπιστώ πως γρήγορα θα ανακάμψει και θα επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Η αλήθεια πάντως είναι πως στον Αρη έγιναν όντως εγκλήματα που έφεραν την ομάδα εδώ πέρα».

Τέλος, κάνοντας ένα σχόλιο για την εποχή που έπαιξε στον Αρη, ανέφερε: «Όλοι πάνω-κάτω γνωρίζουν τι γινόταν εκείνη την εποχή στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως στη θέση του τερματοφύλακα, δεν παίζει πάντα ο καλύτερος. Ο κόσμος όμως, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι γινόταν σε φιλικά και προπονήσεις. Παρότι δεν έπαιξα πολλά παιχνίδια, έδειξα ότι άξιζα τουλάχιστον κάποιες ευκαιρίες. Μερικοί άνθρωποι όμως, δεν ήθελαν να μου δώσουν τη δυνατότητα να παίξω και να δείξω τι αξίζω. Δεν συνέβαινε μόνο με μένα, συνέβαινε και με άλλους Έλληνες παίκτες, αλλά τότε για κάποιους, έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στους ξένους, ούτως ώστε να φανούν εκείνοι για κάποιον λόγο».

To Top