Εγκληματική οργάνωση και… απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπόριο ναρκωτικών, ληστείες, εμπρησμοί, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης… Κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε 34 άτομα, οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συνελήφθησαν!

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής (φωτογραφία) “η έρευνα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 190 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν 34 άτομα και αναζητούνται ακόμη 57 άτομα. Από βίντεο, άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών και καταθέσεις στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες.

Η εγκληματική οργάνωση αποτελείται από 90 μέλη, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι διευθυντικά στελέχη. Τα δύο από τα τέσσερα διευθυντικά στελέχη έχουν μισθωτή σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο και επέλεγαν ποια μέλη συνδέσμων θα δούλευαν στον τομέα της ασφάλειας.

Τα διευθυντικά μέλη χρησιμοποιούσαν τη δομή των συνδέσμων για να διενεργούν επιθέσεις εναντίον γραφείων συνδέσμων άλλων ομάδων, εναντίον οπαδών άλλων ομάδων και αστυνομικών, καθώς και για να διακινούν ναρκωτικές ουσίες.

Υπήρχε ανησυχία ότι σύντομα θα είχαμε θύματα, ενώ προκαλούσαν βλάβες τόσο σε άλλες ομάδες, όσο και στην ομάδα τους”.

Διευκρινίστηκε από τον κ. Παζαρλή πως η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας αφορά περιστατικό στο Δερβένι στις 13 Νοεμβρίου του 2011!

Οι αστυνομικοί βρήκαν μετά από έρευνα σε επτά συνδέσμους και σπίτια των κατηγορουμένων δύο πιστόλια, μία κοντόκανη καραμπίνα, τρεις χειρουργικές λάμες, έναν μπαλτά, έναν ασύρματο της αστυνομίας, ρόπαλα, κράνη, γυάλινα μπουκάλια, 3.300 ευρώ, 10.000 δολάρια, 348,48 γραμμάρια κάνναβης κ.α.

Tο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει: «Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο 2010 με σκοπό την διενέργεια επιθέσεων με αντικείμενα που υπάγονται στον νόμο περί όπλων, σε βάρος προσώπων, φιλάθλων αντίπαλων ομάδων, γραφείων συνδέσμων αντίπαλων ομάδων, αστυνομικών και διακίνηση ναρκωτικών. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών συνελήφθησαν 33 συνολικά άτομα (ημεδαποί) για την εμπλοκή τους στην υπόθεση εκ των οποίων 6 ηγετικά στελέχη και 27 μέλη της εγκληματική οργάνωσης ηλικίες 18 έως 52 ετών ενώ αναζητούνται επιπλέον 57 μέλη της οργάνωσης”.

 

To Top