Εγκώμια για τον Άρη από Κουρτινάιτις και Νίλσεν!

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις σέβεται τον Άρη για το παρελθόν του και το παρόν του. Χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα τον αυριανό αντίπαλο της ομάδας του, της Κίμκι και ξεχώρισε από το ρόστερ των κίτρινων τον Ντομινίκ Τζέιμς.

Λίγες ώρες πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ο προπονητής της ρωσικής ομάδας και ο Ματ Νίλσεν έκαναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της Κίμκι για την αυριανή αναμέτρηση με τον Άρη.

Ο Κουρτινάιτις τόνισε αρχικά πως “ο Άρης είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και αυτή την περίοδο παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Στον τελευταίο του αγώνα πρωταθλήματος είχε καλή απόδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό και έχασε με τέσσερις πόντους διαφορά. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες στο ρόστερ του μεταξύ των οποίων ένας πλέι μέικερ υψηλού επιπέδου, ο Ντομινίκ Τζέιμς”.

Ο Λιθουανός τεχνικός εννόησε πως ο Μικαέλ Ζελαμπάλ δεν θα αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι με τον Άρη επειδή είναι ανέτοιμος σε αντίθεση με τους Λόντσαρ και Ζουκανένκο που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. “Ο Ζελαμπάλ ξεκίνησε προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα αλλά δεν έχει προπονηθεί πολύ τους τελευταίους μήνες. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης με υψηλό μπασκετικό δείκτη νοημοσύνης. Ελπίζουμε πως θα είναι έτοιμος σύντομα. Ο Λόντσαρ είναι εντάξει, ο Ζουκανένκο αντιμετώπισε κάποια προβλήματα αλλά θα είναι έτοιμος”.

Ο Ματ Νίλσεν έχει αντιμετωπίσει τον Άρη ως παίκτης του ΠΑΟΚ (αλλά και της Λιέτουβος Ρίτας, της Βαλένθια και του Ολυμπιακού) και γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο μέλος της Κίμκι την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει αύριο στο Αλεξάνδρειο. Επλεξε μάλιστα το εγκώμιο των κίτρινων. “Έπαιξα σε μια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης τον ΠΑΟΚ και θυμάμαι πολύ καλά τις αναμετρήσεις με τον Άρη. Η ατμόσφαιρα σ’ αυτά τα παιχνίδια ήταν εξαιρετική”, επεσήμανε ο Αυστραλός παίκτης και πρόσθεσε: “Ο Άρης διαθέτει ένα άνετο γήπεδο και φανατικούς οπαδούς ενώ η ομάδα του αποδίδει πολύ καλό μπάσκετ”.

To Top