Εγκώμια Μήτογλου από θρύλους του αμερικανικού μπάσκετ (video)

Ο Κώστας Μήτογλου έδειξε τί μπορεί να κάνει απέναντι στο Syracuse και ετοιμάζεται να επαναλάβει τα κατορθώματά του, κόντρα στο North Carolina!

Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe, ο Κώστας Μήτογλου επιβεβαίωσε τον “θόρυβο” που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, όπως επίσης και τον χώρο που του αφιέρωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Το παιχνίδι με το Syracuse αποτελούσε ένα δυνατό τεστ τόσο για το Wake Forest όσο και για τον ίδιο. Οι “Demon Deacons” δεν… πέρασε το τεστ (ήτοι, έχασε με 86-83 στην παράταση), αλλά ο πρώην παίκτης του Άρη ανάγκασε τους “Orange” να ασχοληθούν λίγο παραπάνω μαζί του.

Βλέπετε, ο πρωτοετής φόργουορντ/σέντερ σημείωσε 26 πόντους (6/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 2/2 βολές), μάζεψε 6 ριμπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα στα 36 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αναρωτηθεί από που κρατά η σκούφια του το syracuse.com σε άρθρο με τίτλο “ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μήτογλου και πως προέκυψε η εμφάνισή του στο παιχνίδι με το Syracuse;“.

Η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας του μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, όπως αποδεικνύεται από τον χώρο και τον χρόνο που του προσφέρει πλέον ο Danny Manning. Τα λόγια του μετά το τέλος του αγώνα είναι ενδεικτικά άλλωστε της πίστης που υπάρχει στις ικανότητές του: “Δεν ήμασταν καλοί, αλλά όταν μπήκε ο Κώστας (Μήτογλου) στο παιχνίδι, όλα άλλαξαν. Μας έδωσε… ζωή. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας“.

Ακόμα και ο Jim Boeheim (προπονητής των “Orange”) έκανε αναφορά στη δράση του Έλληνα παίκτη, λέγοντας πως “του επιτρέψαμε να σουτάρει. Δεν πρέπει να γίνεται αυτό, γιατί πρόκειται για σπουδαίο σουτέρ. Ποτέ δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε πάνω του. Αυτός (ο Μήτογλου) είναι ο λόγος που το Wake Forest επέστρεψε στο παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο“.

“Να βουτάμε για κάθε μπάλα”

Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τον αγώνα της ζωής του, ο Κώστας Μήτογλου δεν θέλησε να μιλήσει ιδιαίτερα για τον εαυτό του. Αρκέστηκε σε μία δήλωση του στυλ “ήταν απλά η… μέρα μου. Έβαλα τα σουτ. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσα“, για να συνεχίσει σχολιάζοντας την αναμέτρηση: “Το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό από αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, γιατί το Syracuse παίζει πολύ άμυνα ζώνης με match up“.

Όσο για το τι πρέπει να βελτιώσουν οι “Demon Deacons” στη συνέχεια; “Πρέπει να παλεύουμε περισσότερο. Να βουτάμε για κάθε μπάλα. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωτοετής παίκτης.

Πηγή: sport24.gr

To Top