Εδώ δεν μπορούν να συντηρήσουν μια ομάδα σε άδεια γήπεδα, έπεσε πρόταση για τη δημιουργία και ομάδων Β’…

Την προοπτική δημιουργίας δεύτερων ομάδων των ΠΑΕ που θα συμμετέχουν στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες επανέφερε ο Ολυμπιακός, ένα θέμα που συζητήθηκε χθες και ορίστηκε επιτροπή για τεχνική μελέτη.

Επίσημη πρόταση κατέθεσε ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας, ένα θέμα που μπήκε στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκε από την διοργανώτρια Αρχή.

Η συγκεκριμένη σκέψη των Πειραιωτών προτάθηκε και πέρσι και τώρα συζητήθηκε επίσημα αυτό το ενδεχόμενο.

Μεταξύ αυτών που ειπώθηκαν, ήταν οι ομάδες να ξεκινούν από τη Γ’ Εθνική και να μπορούν να φτάσουν μέχρι τη Β’, όπως συμβαίνει στην Ισπανία με την Segunda Division.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη συζήτηση επί του θέματος, αφού αναμένονται τα αποτελέσματα της τετραμελής επιτροπής που συστάθηκε χθες και αποτελείται από Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα ερευνήσει το αν και πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο και ακολούθως θα πρέπει να θέσει το θέμα υπ’ όψιν και της ΕΠΟ.

Αυτά αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την Αθήνα, με το ερώτημα που τίθεται να είναι εύλογο: εδώ το 90% των ελληνικών ομάδων δεν μπορεί να συντηρήσει οικονομικά μια ομάδα, παίζοντας σε άδεια γήπεδα, πώς σκέφτονται να δημιουργήσουν και δεύτερη κι ενώ θεωρητικά διατηρούν παράλληλα τα τμήματα υποδομής από την Κ15 μέχρι και την Κ20;

To Top