Εθνική: Έφυγε ο Φαν’τ Σχιπ – «Δεν είχαμε ίδιο όραμα με την ΕΠΟ»

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ πήρε την απόφαση να μη συνεχίσει τελικά την θητεία του στην Εθνική Ελλάδας και αποχωρεί μετά και το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ.

Ο Ολλανδός προπονητής θα ήθελε πολύ να στείλει την Εθνική μας ομάδα στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό. Παρά την προσπάθεια μέχρι τέλους, τα λάθη που είχαν γίνει δεν βοήθησαν την «γαλανόλευκη» να πετύχει τον μεγάλο της στόχο και κάπως έτσι χάθηκε η διοργάνωση του Κατάρ.

Η θητεία του Φαν’τ Σχιπ διήρκησε 2,5 χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα κατάφερε να παρουσιάσει σημάδια εξέλιξης και βελτίωσης στο αγωνιστικό κομμάτι, δίχως όμως να λείπουν τα πισωγυρίσματα που είχαν ως αποτέλεσμα και την αποτυχία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του αναφέρεται στην προσπάθεια που έκανε ν’ ανανεώσει το ρόστερ της Εθνικής ομάδας με νεαρούς ποδοσφαιριστές και ν’ αλλάξει τα πάντα σε ό,τι αφορούσε τις συνήθειες και τις μεθόδους της προπόνησης.

«Άργησε να πάρει την απόφαση η Ομοσπονδία και εγώ επέλεξα να κοιτάξω πλέον μπροστά. Εξάλλου, στο φινάλε, δεν είχαμε κοινή συνισταμένη… Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να πάρουν ευκαιρίες οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και να εξελιχθούν.

To Top