Εθνική Ελλάδας: Οι σκέψεις του Φαν Σιπ για Φινλανδία

Η Εθνική προετοιμάζεται για τον αγώνα με την Φινλανδία στο Τάμπερε και ο Τζον Φαν Σιπ καταστρώνει τα πλάνα του σε διάταξη 4-3-3 για τον “τελικό” στη μάχη πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020. Ποιοι παίκτες αποτελούν ήδη σημεία αναφοράς.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Έπειτα από τέσσερις αγώνες στα προκριματικά του Euro 2020, η Εθνική μετράει τέσσερις βαθμούς και είναι ήδη στο -5 από τη 2η Φινλανδία, την οποία αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (5/9, 21:45) στο Τάμπερε, με τον Τζον Φαν Σιπ να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της γαλανόλευκης μετά το διαζύγιο με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Ο Ολλανδός προπονητής γνωρίζει ότι η κατάσταση είναι οριακή και ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ήττα, που θα μας φέρει στο -8 από τους Σκανδιναβούς και ουσιαστικά οι ελπίδες πρόκρισης θα έχουν πετάξει. Σε περίπτωση νίκης, η διαφορά μειώνεται στους δυο πόντους και θα υπάρχει και ματς σε ελληνικό έδαφος. Επομένως, ο στόχος είναι ξεκάθαρος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Τζον Φαν Σιπ έχει ήδη δώσει το ρόλο των ηγετών στους ΜανωλάΠαπασταθόπουλο και Τοροσίδη. Οι τρεις παλιές “καραβάνες” έχουν αναλάβει να αφυπνίσουν τους συμπαίκτες του και να αποτελέσουν τα σημεία αναφοράς σε αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται. Ο Ολλανδός κόουτς αντιλαμβάνεται ότι είναι τρεις παίκτες με μεγάλη ποιότητα, εμπερίες και παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, επομένως έχουν λάβει το… χρίσμα.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ ΣΕ 4-3-3

Αναφορικά με τα πλάνα ενδεκάδας, το σίγουρο είναι πως η ομάδα προετοιμάζεται για διάταξη 4-3-3, κάτι άλλωστε που έχει προαναγγείλει και ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Η ατυχία με τον φορμαρισμένο Μάνταλο, συν την απουσία του Φορτούνη, στερεί δυο παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή, όμως καλείται να βρει τις λύσεις με τους υπόλοιπους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Για το τέρμα δεν έχει κατασταλάξει αν θα ξεκινήσει με τον Βλαχοδήμο ή τον Μπάρκα, αν και ο πορτιέρε της ΑΕΚ δεν διάγει περίοδο φόρμας, όπως και ο Πασχαλάκης του ΠΑΟΚ. Ίσως, λοιπόν, ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα να έχει τον πρώτο λόγο για να καθίσει κάτω από τα γκολπόστ.

Οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος θα είναι στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Τσιμίκας και δεξιά ένας εκ των Μπακάκη και Τοροσίδη. Στα χαφ οι Ζέκα, Σάμαρης και Μπουχαλάκης αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού, στη μια πτέρυγα ο Μασούρας, στην άλλη ο Κολοβός φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα στην κορυφή ο Κουλούρης με τα δυο γκολ ως τώρα με την Τουλούζ στο Σαμπιονά.

To Top