Εθνική Ελλάδος: Έχασε για πρώτη φορά από την Κύπρο σε επίσημο αγώνα

Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε χθες (24/09) στην Κύπρο με 1-0 και παρ’ ότι βαθμολογικά ήταν μία απώλεια που δεν της στοίχισε, έσπασε μία ιστορική παράδοση, αφού αυτή ήταν η πρώτη της ήττα από την ομάδα του νησιού της Αφροδίτης σε επίσημο παιχνίδι.

Το γκολ του Μαρίνου Τζιώνη στο 18ο λεπτό δεν κράτησε απλώς ζωντανή την Κύπρο στον αγώνα που δίνει για την παραμονή της στην τρίτη κατηγορία του Nations League, αλλά της χάρισε και την πρώτη της νίκη επί της Ελλάδας σε επίσημο παιχνίδι. Στα προηγούμενα πέντε επίσημα ματς μεταξύ των δύο η Εθνική Ελλάδος είχε κάνει το 5/5.

Αν συνυπολογίσουμε και τα επίσημα φιλικά, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Κύπρου εναντίον μας μετά από 21 χρόνια κι ένα 2-1 με το οποίο μας είχε κερδίσει στο Δημοτικό Γήπεδο Καισαριανής. Τότε, ο Γιαννάκης Οκκάς είχε ανοίξει το σκορ στο 40′, ο Λυμπερόπουλος ισοφάρισε για την Ελλάδα στο 86ο λεπτό, με τον Ιωακείμ δύο λεπτά αργότερα να σκοράρει και να δίνει τη νίκη στην Κύπρο.

Στην έδρα της η ομάδα του νησίου της Αφροδίτης είχε να μας κερδίσει 59 ολόκληρα χρόνια, από ένα φιλικό του 1963. Τότε είχε επικρατήσει με 3-1 χάρη στα γκολ των Πάκου (10′) και Κρυστάλλη (55′ και 63′), με τον Δομάζο να σκοράρει για την Ελλάδα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 75′ μειώνοντας απλώς το σκορ.

Μάλιστα, αν συμπεριλάβει κανείς και τους άλλους αντιπάλους που έχουμε αντιμετωπίσει στο κυπριακό έδαφος μετρούσαμε ένα σερί 19 αήττητων αγώνων (16Ν και 3Ι), αφού είχαμε 10 νίκες και τρεις ισοπαλίες με την Κύπρος, δύο νίκες με την Φινλανδία και από μία νίκη με Τσεχία, Καζακστάν, Λευκορωσία και Βέλγιο.

To Top