ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εθνική Νέων Ανδρών: Με στόχο το τρίτο μετάλλιο!

Σε λίγες ώρες, στη Κρήτη, η Εθνική Νέων ρίχνεται στην μάχη του Πανευρωπαϊκού της Κρήτης, με τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να ετοιμάζονται για ακόμα ένα τουρνουά, στο οποίο μόνος στόχος είναι ακόμα ένα μετάλλιο, το 3ο που έχει κατακτήσει αυτή η… παρέα.

Η αρχή έγινε το 2013, όταν στο Πανευρωπαϊκό Παίδων στην Ουκρανία, η παρέα των Χαραλαμπόπουλου, Παπαγιάννη, Σκουλίδα και των άλλων διεθνών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας στον μικρό τελικό της Ιταλίας με 78-50. Πρώτος σκόρερ τότε ο Γιώργος Παπαγιάννης με 22, ενώ ο Σκουλίδας είχε προσθέσει 20.

Σειρά είχε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ικόνιο της Τουρκίας το 2014, όπου η φουρνιά 96-97 έφτασε στην 4η θέση της Ευρώπης, καθώς στον μικρό τελικό η Κροατία επικράτησε με 75-71 των Ελλήνων, και έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε εκτός βάθρου.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ17 στο Ντουμπάι λίγες εβδομάδες μετά η πορεία των διεθνών μας δεν ήταν ανάλογη, με τους 97άριδες να κατακτούν την 12 θέση, επίτευγμα που για άλλους θα φαινόταν σπουδαίο, όχι όμως για αυτή τη φουρνιά…

Το 2015 ήταν η χρονιά της απόλυτης απογείωσης για την τρομερή φουρνιά του Ελληνικού μπάσκετ. Η αρχή έγινε από την Κρήτη, όπου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (96-97) έφτασαν μέχρι την 4η θέση, ενώ παραλίγο να λυγίσουν τους Αμερικάνους στον Ημιτελικό. Η δίψα όμως των 97άρηδων συνέχισε να μεγαλώνει.

Λίγο αργότερα ήρθε η σειρά του Βόλου. Εκεί, στο Πανευρωπαϊκό των 97άρηδων, το σύνολο μας χάρισε συγκλονιστικές στιγμές, φτάνοντας μέχρι την κορυφή της «Γηραιάς Ηπείρου». Στον μεγάλο τελικό η Τουρκία δεν φάνταζε ικανή να λυγίσει τους διεθνείς μας, οι οποίοι πήραν την νίκη με 64-61, έχοντας τον Χαραλαμπόπουλο σε εκπληκτική βραδιά με 23 πόντους και τον Παπαγιάννη να προσθέτει 12 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Τελευταία φορά που οι 97άριδες φόρεσαν το εθνόσημο ήταν το 2016 στη Χαλκίδα. Εκεί μαζί με τους 96άρηδες, φέραν σε πέρας την αποστολή που είχαν, να ανεβάσουν δηλαδή την Εθνική Νέων Ανδρών από την 2η κατηγορία, στην 1η. Όπως ήταν λογικό, με τον κόσμο στο πλευρό τους, οι παίκτες τα κατάφεραν για ακόμα μια φορά φεύγοντας έτσι από την πόλη της Εύβοιας με την άνοδο στις αποσκευές τους.

Πλέον σειρά έχει η Κρήτη, με το στόχο του μεταλλίου, μπροστά στο ελληνικό κοινό να είναι μεγάλος.

To Top