Εθνική: Ο Φαντ Σιπ κόβει Μανωλά, Σωκράτη, Σάμαρη και Τοροσίδη

Tην απόφαση να μην ξανακαλέσει στην Εθνική τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Κώστα Μανωλά, Ανδρέα Σάμαρη, αλλά και τον Βασίλη Τοροσίδη, που είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πλαίσιο της ανανέωσης της ομάδας, πήρε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαντ Σιπ, όπως αποκάλυψε το Sport24 Radio 103,3.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος, με αποκορύφωμα την ισοπαλία (1-1) με το Λίχτενσταϊν, είχε ως συνέπεια να προχωρήσει ο Ολλανδός τεχνικός στη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία προκαλεί σοκ, καθώς ο Μανωλάς είναι μόλις 28 ετών, o Σάμαρης 29, ενώ ο Sokratis είναι ο υπαρχηγός της Εθνικής, έχοντας τεράστια εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο.

Όσον αφορά στον 34χρονο Τοροσίδη, είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την Εθνική προκειμένου να δώσει χώρο σε νεότερους και πιο φερέλπιδες ποδοσφαιριστές, αφού βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και θέλει να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, οι άλλοι τρεις βρίσκονται σε εξαιρετική ηλικία, είναι βασικοί στις ομάδες τους και όπως είναι λογικό, προκαλεί εντύπωση η απόφαση.

Θυμίζουμε πως η Εθνική αγωνίζεται απέναντι στην Ιταλία (12/10, 21:45) και τη Βοσνία (15/10, 21:45) στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά δεν έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης, καθώς απομένουν άλλα τέσσερα παιχνίδια και βρίσκεται στην 5η θέση του ομίλου, στο -7 από τη 2η Φινλανδία και στο -13 από την 1η Ιταλία.

Ο Τοροσίδης έχει 10 γκολ σε 101 συμμετοχές με την Εθνική, με την οποία έκανε ντεμπούτο στις 24 Μαρτίου του 2007. Ο Παπασταθόπουλος έχει τρία γκολ σε 90 παιχνίδια, έχοντας αγωνιστεί για πρώτη φορά με το εθνόσημο στις 5 Φεβρουαρίου του 2008. Τέλος, ο Σάμαρης έχει 39 συμμετοχές με ένα γκολ, ενώ ο Μανωλάς 42 με επίσης ένα τέρμα.

To Top