ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνική τραγωδία: Στους 38 οι νεκροί και 86 οι τραυματίες, συνεχίζονται οι έρευνες στα βαγόνια

Σύμφωνα με την νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί από την σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 38, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους.

Η Ελλάδα πενθεί. Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής αναφέρει ότι τα θύματα από την σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 38, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Επί ποδός βρίσκονται ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία, Στρατός. Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα βαγόνια. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δυνάμεις επικεντρώνονται στα πρώτα δύο βαγόνια, τα οποία έχουν ανατραπεί, και εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού. Αναμένεται να γίνει προσπάθεια να σηκωθούν οι συρμοί.

Επίσης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους 36 νεκρούς.

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Μαρτίου, έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Παρέμβαση Ντογιάκου: Ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών στον εισαγγελέα Λάρισας

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον εισαγγελέα Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Ο απολογισμός των θυμάτων ανέβηκε στους 36, όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά στις 9:30 το πρωί. Κοιτάζοντας πίσω στο 2021 _ Greenpeace

Όπως ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια.

«Όλες οι ενέργειες επικεντρώνονται στα 3 πρώτα βαγόνια. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 36 και 66 νοσηλεύονται. Οι 60 σε απλές κλίνες και 6 διασωληνωμένοι» ανέφερε η νεότερη ενημέρωση.

To Top