Εθνική: Όλοι στη διάθεση του Φαν Σιπ ενόψει Ισπανίας – Tα αγωνιστικά πλάνα του

Η δεύτερη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας πριν το ματς της Πέμπτης (11/11) με την Ισπανία ολοκληρώθηκε χωρίς νέα προβλήματα για τον Φαν Σιπ.

Η δεύτερη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/11) με την Ισπανία ολοκληρώθηκε χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Κάτι το οποίο είναι θετικό για τον Φαν Σιπ στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν καλύτερης προετοιμασίας της ομάδας για την αναμέτρηση με τους “φούριας ρόχας”.

Ο Ολλανδός έκανε κάποιες δοκιμές αναφορικά με τα πρόσωπα που θα παρατάξει στην άμυνα της Εθνικής, εκεί όπου αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα και έχει καλέσει αρκετά νέα πρόσωπα αλλά ακόμα δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Ο Φαν Σιπ να σημειώσουμε ότι θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (10/11) το μεσημέρι, στις 12:00 στο ΟΑΚΑ. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η δεύτερη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τον επικείμενο αγώνα εναντίον της Ισπανίας στο ΟΑΚΑ. Στην προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν επιλεγεί από τον κ. Φαν Σιπ.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο η συνέντευξη Τύπου της ελληνικής ομάδας στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 (livestreaming) και η προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για τις 17:00 (15’ ανοιχτή)”.

Η προπόνηση της Τρίτης ήταν δυνατή και φαίνεται ότι ο Τζον Φαν’τ Σχιπ δείχνει να επιλέγει ξανά τρία. Σε σχέση με τα πρόσφατα παιχνίδια στα οποία έπαιξαν οι Τζαβέλλας, Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος στο κέντρο της άμυνας, μόνο ο πρώτος είναι διαθέσιμος. Ο παίκτης της Στουτγκάρδης είναι τραυματίας και εκείνος της Άλκμααρ τιμωρημένος.

Συνεπώς υπάρχουν δύο κενά, τα οποία πρέπει να καλυφθούν. Θέση αριστερού στόπερ διεκδικεί ο Κώστας Τσιμίκας και εφόσον καταλήξει σε αυτήν τη λύση ο Ολλανδός τεχνικός, τότε αριστερά θα βρεθεί ο Γιαννούλης (δεξιά θα είναι ο Ανδρούτσος). Θέση διεκδικούν επίσης για το κέντρο της άμυνας οι Γεράσιμος Μήτογλου και Δημήτρης Γούτας.

Υπάρχει και η απουσία του Τάσου Μπακασέτα και ίσως έχει το προβάδισμα ο Πέτρος Μάνταλος για να καλύψει το κενό μεσοεπιθετικά. Είναι παίκτης, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από τον 57χρονο προπονητή, που σκέφτεται και τον Πέλκα. Πάντως, το τελευταίο διάστημα ο άσος της Φενέρμπαχτσε έχει παίξει στην Εθνική ως εξτρέμ ή ως επιθετικός.

Φαβορί για τα χαφ είναι το δίδυμο Μπουχαλάκης-Σιώπης, οι οποίοι ήταν βασικοί στα πρόσφατα παιχνίδια της Ελλάδας. Στην κορυφή της επίθεση θα βρεθεί ο Παυλίδης.

 

To Top