ΜΠΑΣΚΕΤ

Εικόνα αποσύνθεσης και στην Πυλαία και νέα βαριά ήττα (75-64) για τον Άρη!

Ο Άρης παρουσίασε εικόνα αποσύνθεσης και στο κλειστό της Πυλαίας, ηττήθηκε εύκολα με σκορ 75-64 από τον ΠΑΟΚ και είναι πλέον επιβεβλημένο να παρθούν από τη διοίκηση αποφάσεις, γιατί αυτό το ρόστερ δεν μπορεί να προχωρήσει σε βάθος χρόνου με αυτή τη νοοτροπία.

Τα πρώτα οχτώ λεπτά του αγώνα ήταν για τον Άρη εξαιρετικά, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Οι παίκτες του Καμπερίδη ήταν εύστοχοι, πήραν αυτοπεποίθηση και κατάφεραν να προηγηθούν με 13-20 (7’) και 17-24 (8’), ελέγχοντας το παιχνίδι.

Μέχρι εκεί όμως… Μόλις ο ΠΑΟΚ ανέβασε λίγο την πίεση στην άμυνα, οι κίτρινοι αποσυντονίστηκαν, έκαναν λάθη, άρχισαν να χάνουν το μυαλό τους και αυτό έφερε πλήρη ανισορροπία στην άμυνα.

Για την ακρίβεια ο Άρης σταμάτησε να λειτουργεί λες και βγήκε το καλώδιο από τη πρίζα! Ο Τσαλμπούρης πέτυχε 15 πόντους σε λιγότερο από 10 λεπτά συμμετοχής και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την… ανυπαρξία του Άρη για να προηγηθούν με 43-28 στο 16’.

Το επιμέρους σκορ του ΠΑΟΚ ήταν 26-4 και αντικατοπτρίζει την ολική κατάρρευση της ομάδας του Καμπερίδη σε αυτό το διάστημα, εξ ου και το 47-35 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Ο Άρης ήταν ακόμα χειρότερος στην τρίτη περίοδο. Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, παίκτες που δεν μπορούσαν να κρατήσουν έναν στοιχειώδη ρυθμό, έκαναν παιδικά λάθη, είχαν 5-6 χαμένους αιφνιδιασμούς και αντί να γυρίσουν στην άμυνα, άφηναν τον αντίπαλο να σκοράρει σε αιφνιδιασμό!

Η διαφορά έφτασε στους 18 πόντους για τον ΠΑΟΚ (57-39 στο 26’) και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 63-46 με τους κίτρινους να έχουν εικόνα αποσύνθεσης στο παρκέ και τον πάγκο.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου η διαφορά έφτασε τους 19 πόντους και ο Άρης δεν είχε σε καμία περίπτωση εικόνα ομάδας που θα μπορούσε να κάνει την οποιαδήποτε ανατροπή. Έφτασε τη διαφορά στους 9 πόντους (71-62 στα 2:34) και είχε τρεις επιθέσεις για να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά ο Φλιώνης είχε άστοχο τρίποντο και έκανε βήματα, ενώ ο Τσαλμπούρης στα 1:15 έγραψε το 73-62, δίνοντας τέλος στην πιθανότητα νίκης…

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 47-35, 63-46, 75-64. 

To Top