ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ειπώθηκε κι αυτό στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη! «Πήρα το δρεπάνι για να μην με πλησιάσει κανείς, όχι για να χτυπήσω» (video)

«Πήρα το δρεπάνι γιατί είχα χτυπήσει στο μάτι και δεν ήθελα να με πλησιάσει κανείς, αν γινόταν μεγαλύτερη συμπλοκή. Σε καμία περίπτωση για να χτυπήσω», είπε στην απολογία του ο δέκατος κατηγορούμενος για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και του τραυματισμού των δύο φίλων του, ομολογώντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι χτύπησε με το δρεπάνι στον γλουτό τον έναν νεαρό που κατάφερε να ξεφύγει.

«Έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα στο σημείο. Η συγγνώμη δεν φέρνει πίσω το παλικάρι, αλλά οφείλω να τη ζητήσω συγγνώμη από όλες τις οικογένειες», είπε ο 22χρονος στην αρχή της απολογίας του.

Ο νεαρός, που έχει υπάρξει και ο ίδιος θύμα οπαδικής βίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, είπε πως ασχολείται χρόνια με το ποδόσφαιρο και υποστηρίζει την ομάδα του ΠΑΟΚ.

«Πήγαινα συχνά στον σύνδεσμο. Εκείνη τη μέρα πήρα ταξί από το σπίτι μου και κατέβηκα. Ήταν εκεί κάποιοι από τους συγκατηγορούμενούς μου. Είχα ακούσει για το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο χωρίς να δώσω ιδιαίτερη σημασία. Εγώ συνέχισα να κάθομαι μέχρι που είδα όλα τα παιδιά να σηκώνονται, ρώτησα και μου είπαν ότι πάνε Χαριλάου. Πήγα αυτοβούλως γιατί άδειασε ο σύνδεσμος  θα μέναμε μόνο εγώ και ο 11ος. Κατάλαβα ότι θα πάμε να κυνηγήσουμε», ανέφερε ο δέκατος κατηγορούμενος που επιβιβάστηκε στο τρίτο όχημα που συμμετείχε στην επίθεση.

«Κοίταξα σε μια γωνιά, προεξείχαν κάποια σίδερα σε μια σακούλα και πήρα το δρεπάνι. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι σίδερο, μετά το είδα καλύτερα. Είπα ψέματα ότι το πήρα από το αυτοκίνητο, το βρήκα στον σύνδεσμο. Ήρθα σήμερα εδώ να σας πω αλήθεια», πρόσθεσε.

«Ειλικρινά, πήγα πολύ παρορμητικά. Κανένα παιδί δεν είχε στο μυαλό του αυτό για το οποίο είμαστε εδώ σήμερα», είπε ο κατηγορούμενος και στη συνέχεια περιέγραψε τη διαδρομή μέχρι να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης.

«Εγώ τα είδα τα παιδιά. Ένας, που πρέπει να ήταν ο 2ος, έκανε νόημα. Στρίψαμε απότομα. Κάποια μέτρα αργότερα σταματήσαμε και κατέβηκα πρώτος. Είδα τη συμπλοκή με το κράνος και ανέβηκα κάποια σκαλάκια», ανέφερε για το πώς έφτασε ο ίδιος στην πολυκατοικία.

Το χτύπημα με το δρεπάνι

«Είδα ένα παιδί που πήγε να φύγει, σήκωσα το δρεπάνι και τον χτύπησα στον γλουτό. Δεν υπήρχε περίπτωση να χτυπήσω κάποιον όπως κοιτάω εσάς. Εγώ το παιδί το είδα γυρισμένο. Δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω, μου βγήκε ασυναίσθητα», είπε και το ακροατήριο αντέδρασε έντονα.

Παραδεχόμενος ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος, είπε πως στη συνέχεια κινήθηκε πιο κεντρικά στα σκαλιά.

«Μετά δέχτηκα ένα χτύπημα από κράνος και είδα το στειλιάρι από πίσω μου να προσπαθεί να χτυπήσει το παιδί με το κράνος. Έχω προσπαθήσει να τα βάλω όλα σε μια σειρά», πρόσθεσε.

«Έφαγα την κρανιά ζαλίστηκα λίγο και μετά κάποιος με έσπρωξε και μου έπεσε το δρεπάνι», ανέφερε και είπε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή στο σημείο είχε αντιληφθεί τον 2ο και τον 11ο κατηγορούμενο. «Από τα παιδιά είδα μόνο τον φίλο του Άλκη που είχε το κράνος. Τον Άλκη δεν τον πρόσεξα καθόλου», υποστήριξε.

«Αγχώθηκα και φοβήθηκα πάρα πολύ όταν έχασα το δρεπάνι. Έχω ακούσει πολλά για αυτήν τη γειτονιά. Ξύπνησαν μνήμες από το δικό μου χτύπημα. Μετά το έψαξα στα σκαλάκια. Κοίταξα και πιο κάτω και μετά απομακρύνθηκα. Τους φώναξα να φύγουμε. Δεν κάθισα πάνω από 30 δευτερόλεπτα», ανέφερε με την πρόεδρο να του επισημαίνει πως «δεν βγαίνει ο χρόνος». Στη συνέχεια είπε πως δεν μπορούσε να βρει το αυτοκίνητο και νόμιζε πως ο οδηγός τούς άφησε εκεί.

Αναφέρομενος στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, ισχυρίστηκε πως είπε ψέματα ότι είδε τον 9ο να μαχαιρώνει τον Άλκη με το καραμπίτ.

«Τα είχα μπερδέψει και έκανα αυτόν τον συνειρμό. Είδα το παιδί πεσμένο κάτω στο πεζοδρόμιο αλλά δεν ήταν πάνω του ο 9ος. Το καταλαβαίνω πλέον από όλη την αποδεικτική διαδικασία. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω πρόσωπα γιατί είχαμε όλοι καλυμμένα χαρακτηριστικά», είπε ο κατηγορούμενος.

«Όταν μάθαμε τι έγινε δεν το χωρούσε το μυαλό μου. Μου πέρασαν πολλές σκέψεις.
Εγώ δεν είδα αίματα. Ούτε μου το είπαν τα παιδιά στο αυτοκίνητο», πρόσθεσε ο 22χρονος.

Μιλώντας για την οπαδική επίθεση που είχε δεχτεί ο ίδιος, είπε πως σε καμία περίπτωση η επίθεση στην παρέα του Άλκη δεν είχε εκδικητικό χαρακτήρα.

«Ούτε θα ήθελα να κάνω αυτό που μου έκαναν σε κάποιο άλλο παιδί» είπε με το ακροατήριο να ρωτάει έντονα «τι έκανες δηλαδή;».

«Το δρεπάνι το πήρα για να μην με πλησιάσει κάνεις αλλά τελικά το χρησιμοποίησα. Το πήρα γιατί είχα χτυπήσει στο μάτι, για να μην με πλησιάσει κανείς αν γινόταν μεγαλύτερη συμπλοκή, σε καμία περίπτωση για να χτυπήσω. Σας λέω με σιγουριά ότι δεν χτύπησα τον Άλκη ούτε τον άλλον φίλο του. Να το ξέρουν αυτό οι μητέρες τους», είπε.

πηγή: voria.gr

To Top