ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ειρήνη Καρυπίδη: “Εμπρακτη στήριξη” – Πρέσβης Ουκρανίας: “Ευγνώμονες για Άρη και Καρυπίδη” (photo)

Σε μια ειλικρινή ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού , πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 10 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Porto Palace παρουσία του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ Shoutenko Sergii, και του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, κ Sabluk Vadim η επίσημη ανακοίνωση της δωρεάς ύψους 1,8 εκ δολαρίων της «Amani Swiss»  σε συνεργασία με την «Coherus Biosciences» και την «Direct Relief» .

Σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης  του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού δόθηκαν  εξειδικευμένα φάρμακα για καρκινοπαθείς σε χημειοθεραπεία και πάσχοντες από οξύ σύνδρομο ακτινοβολίας. Η Προέδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Amani Swiss, κα Ειρήνη Καρυπίδη δήλωσε μεταξύ άλλων  :

« Δοκιμάζεστε σκληρά από την εμπόλεμη πολύμηνη κρίση κι έχετε  χάσει χιλιάδες  ανθρώπους μαχητές και αμάχους, εκατοντάδες χιλιάδες  έγιναν πρόσφυγες ενώ κρίσιμες υποδομές  καταστράφηκαν και  βασικές υπηρεσίες του κράτους υπολειτουργούν.   Τίποτε δεν μπορεί να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που ήταν μέχρι τις αρχές του 2022, αλλά είναι καθήκον όπως και ειλικρινής διάθεση όλων μας, να δώσουμε όπως και όσο μπορούμε την έμπρακτη στήριξη μας στον υπέροχο και υπερήφανο Ουκρανικό λαό. Είμαστε και θα είμαστε πάντα  εδώ για εσάς»

Από την πλευρά του ο Πρέσβης κ Shoutenko Sergii  εξέφρασε τις ευχαριστίες  εκ μέρους του Ουκρανικού λαού και τόνισε « Καθημερινά η Ουκρανία αντιστέκεται στην αιματηρή ανοιχτή επιθετικότητα της Ρωσίας. Σε όλο τον κόσμο οι  Ουκρανοί επιδεικνύουμε αντοχή και ενότητα απέναντι σε μια κοινή απειλή για την ασφάλεια και τις αξίες που προστατεύουμε αιώνες τώρα. Παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να μας εξαλείψει από τον χάρτη, θα αγωνιζόμαστε μέχρι τα Ουκρανικά εδάφη να αποκατασταθούν στα διεθνώς αναγνωρισμένα  σύνορα μας. Αγωνιζόμαστε όχι μόνον για τα εδάφη και την ανεξαρτησία μας, αλλά και για τις δημοκρατικές αξίες και την διεθνή νομιμότητα…. Σήμερα η διεθνής κοινότητα καταβάλλει κάθε προσπάθεια   να στηρίξει την Ουκρανία ενάντια στην Ρωσική εισβολή. Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα για την συνεχή στήριξη και βοήθεια και σε αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Άρη, την Amani Swiss την  Coherus Biosciences και την  Direct Reliefe , καθώς και την Πρόεδρο του Άρη κα Ειρήνη Καρυπίδη για την σημαντική δωρεά τους σε φάρμακα. Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε και να νικήσουμε σ αυτόν τον πόλεμο .Ευχαριστούμε που είστε στο πλευρό της Ουκρανίας».

Ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα και εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης, Δημητριάδης Δημήτριος, ευχαρίστησε την Ειρήνη Καρυπίδη και τους συνεργάτες της για την ανθρωπιστική βοήθεια που πρόσφερε στον ουκρανικό λαό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «… Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς την Διοίκηση της εταιρείας “Amani Swiss” και ειδικά την κα Ειρήνη Καρυπίδου και τους συνεργάτες της για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαο.

Είναι πολύ χρήσιμη και αναγκαία η πράξη αυτή, γεμάτη ανθρωπιά και αλληλεγγύη!!!
Επίσης να μεταφέρω τις ευχαριστίες του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ουκρανίας κου Gennadiy Chyzhykov για την οικονομική βοήθεια και στήριξη στους ασθενείς της Ουκρανίας στον πόλεμο αυτό και πόσο σημαντικό είναι η ελληνική επιχείρηση να στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

To Top