Εισαγγελέας για Χρυσή Αυγή: «Αναστολή σε όλους πλην Ρουπακιά»

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε αναστολή για όλους τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά!

Συγκεκριμένα, η Αδαμαντία Οικονόμου υποστήριξε πως «χρίζουν του ανασταλτικού αποτελέσματος μέχρι την εκδίκαση σε 2ο βαθμό της υπόθεσης (σ.σ. στο Εφετείο) όλοι οι καταδικασθέντες». Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι φυγόποινοι, φυγόδικοι, δεν εξαφανίστηκαν και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Πρόσθεσε, δε, πως το κυριότερο είναι πως δεν υπάρχει κίνδυνος αν μείνουν ελεύθεροι, γιατί η Χρυσή Αυγή έκλεισε, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Είπε τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και χαρακτήρισε μονόδρομο να τους δώσει αναστολή το δικαστήριο.

«Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο», επιχειρηματολόγησε η εισαγγελέας, συμπληρώνοντας ότι το ποινικό μητρώο των περισσότερων βουλευτών είναι καθαρό.

Πλέον, τον λόγο θα λάβουν εκ νέου οι συνήγοροι υπεράσπισης, για να δευτερολογήσουν επί της εισαγγελικής πρότασης.

Σημειώνεται πως η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη.

Επίσης, να σημειωθεί ότι η πρότασή της δεν δεσμεύει το δικαστήριο, το οποίο αποφασίζει ελεύθερα. Αν οι δικαστές δώσουν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τότε δεν θα οδηγήσουν στη φυλακή όσους καταδίκασαν και θα τους αφήσουν ελεύθερους (με ή χωρίς όρους) μέχρι τη δίκη τους στο Εφετείο. Αν δώσουν αναστέλλουσα δύναμη τότε οι καταδικασθέντες ή κάποιος εξ αυτών (κάθε περίπτωση κρίνεται ξεχωριστά) θα πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή.

To Top