ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον «Γολγοθά» οκτώ ωρών στην Αθηνών-Λαμίας (videos)

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Λαμίας, προκάλεσε η  απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσαν μέσα στο χιονιά το απόγευμα της Παρασκευής οι εγκλωβισμένοι οδηγοί στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με το «lamiareport», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρης Λακαφώσης, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί πως και γιατί δημιουργήθηκε αυτό το χάος και να αποδοθούν ευθύνες.
Αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία ζητά εξηγήσεις από την εταιρεία που έχει και την ευθύνη αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, καθώς επίσης και από τον επικεφαλής – υπεύθυνο των μηχανημάτων που είχαν την ευθύνη καθαρισμού του οδοστρώματος.

Οι ουρές στην εθνική οδό μέσα στα χιόνια το απόγευμα της Παρασκευής έφτασαν τα 15 χιλιόμετρα και εκατοντάδες οδηγοί με τις οικογένειές τους για ώρες προσπαθούσαν να καταλάβουν πως για ακόμη μια φορά με 5 εκατοστά χιόνι παρέλυσε το εθνικός δίκτυο.

Τι λέει η εταιρεία διαχείρισης για τα γεγονότα της Παρασκευής

Αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης που είχαν ως αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών εν μέσω χιονόπτωσης, έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου «Νέα Οδός».

Η «Νέα Οδός» ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία και επισημαίνει πως είχε ειδοποιήσει εγκαίρως, μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της πως επίκεινται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα εξηγεί πως ενώ η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη λόγω της εξόδου των Χριστουγέννων και η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Το γεγονός όμως που δημιούργησε το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως ταυτόχρονα μεγάλα οχήματα «δίπλωσαν» και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα η Τροχαία να διατάξει την διακοπή της κυκλοφορίας, προκειμένου να τα απομακρύνει από το οδόστρωμα.

https://youtu.be/LKN6NJ-DS30

https://youtu.be/gMNZaWxheJw

To Top