Εκατομμύρια εσείς; Άμυνα και πάθος εμείς!

Ακόμα κι όταν ήταν στην Ευρωλίγκα, ο Άρης είχε μάθει να παίζει κόντρα στα εκατομμύρια ευρώ των αντιπάλων ομάδων. Είναι έτοιμος να το κάνει και τώρα, στο Γιούροκαπ. Οι κίτρινοι μπορεί να μην έχουν μπάτζετ εκατομμυρίων, έχουν όμως στοιχεία να αντιπαρατάξουν στο παρκέ και να διεκδικήσουν την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η Κίμκι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Γιούροκαπ, όχι μόνο γιατί το φάιναλ φορ γίνεται στην έδρα της, αλλά και γιατί έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στη διοργάνωση, μπάτζετ που υπερβαίνει τα 12-13 εκατομμύρια ευρώ!

Η Ντόνετσκ και η Βιλερμπάν δεν έχουν επενδύσει τα χρήματα που έχει επενδύσει η ρωσική ομάδα, είναι όμως ομάδες με προϋπολογισμούς που κυμαίνονται στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Άρης θα παλέψει με αυτές τις ομάδες έχοντας προϋπολογισμό που δεν υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ! Υπάρχουν, όμως, στοιχεία που δίνουν στους κίτρινους ελπίδες πρόκρισης και αυτές θα διεκδικήσει μέσα στο παρκέ.

Ο Άρης ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της διοργάνωσης έχοντας την δεύτερη καλύτερη άμυνα, πίσω μόνο από την Λιέτουβος Ρίτας. Δέχτηκε σε έξι αγώνες μόλις 397 πόντους, που μεταφράζεται σε 66 πόντους ανά παιχνίδι. Η άμυνα που παίζουν οι κίτρινοι δεν έχει να κάνει μόνο με τους “αυτοματισμούς” και την τακτική, αλλά και με το πάθος, την θέληση, την δίψα για να μην δεχτεί η ομάδα καλάθι, στοιχεία που δεν είναι μετρήσιμα στην στατιστική.

Ο Άρης έχει στην διάθεσή του τον κορυφαίο μπλοκέρ της διοργάνωσης. Το όνομα αυτού Σαμ Μάλντροου. Ο εκ των κορυφαίων μπλοκέρ πέρσι στο NCAA δείχνει ότι και στην Ευρώπη μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Ο Αμερικανός φόργουορντ – σέντερ τελείωσε την πρώτη φάση του Γιούροκαπ με 18 κοψίματα, δηλαδή τρία κατά μέσο όρο… Δεν έχουν καταγραφεί οι (τουλάχιστον) άλλες τόσες αλλοιώσεις στα σουτ των αντιπάλων του.

Ο Άρης έχει τον έκτο σκόρερ της διοργάνωσης, τον δεύτερο παίκτη σε κερδισμένα φάουλ, τον τρίτο σε εύστοχες βολές και πρώτο σε κερδισμένες βολές. Όλα αυτά τα έχει κάνει ο Ντομινίκ Τζέιμς! Ο Αμερικανός πλέι μέικερ σκοράρει 15,3 πόντους κατά μέσο όρο, έχει κερδίσει 36 φάουλ (έξι ανά παιχνίδι) και έχει 31/42 βολές.

Είναι στατιστικά στοιχεία που σίγουρα θα προβληματίσουν το σκάουτινγκ των αντιπάλων, όμως ο Άρης δεν… λέει ολη την αλήθεια μέσα από την στατιστική εικόνα του. Ο Χρήστος Ταπούτος παίζει καλύτερα στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη, ο Δημήτρης Τσαλδάρης και ο Ρον Ντέιβις τώρα αρχίζουν να βρίσκουν τον ρυθμό τους και ο Γιώργος Μπόγρης επίσης τώρα αρχίζει να μπαίνει στο παιχνίδι της ομάδας και να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν με γεμάτο Αλεξάνδρειο στα τρία παιχνίδια της δεύτερης φάσης, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Άρης έχει πιθανότητες πρόκρισης. Το αν αυτές είναι πολλές ή λίγες από τον ίδιο εξαρτάται.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top