Εκδικάστηκε η έφεση του Λεβαδειακού για τις κάρτες υγείας της Καλαμάτας

Στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ εκδικάστηκε η έφεση του Λεβαδειακού κατά της απόρριψης της ένστασης για τις ληγμένες κάρτες υγείας της Καλαμάτας.

Προθεσμία μέχρι την Τρίτη 22/3, πήρε η Καλαμάτα και ο Λεβαδειακός, από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, στην εκδίκαση της έφεσης της ένστασης της ομάδας της Βοιωτίας κατά των Μεσσήνιων, για αντικανονική συμμετοχή επτά ποδοσφαιριστών στο μεταξύ τους παιχνίδι. Η ένσταση του Λεβαδειακού σε πρώτο βαθμό απορρίφθηκε από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Betsson Super League 2, παρά το γεγονός ότι οι ασπρόμαυροι δεν είχαν ανανεώσει τις κάρτες υγείας επτά παικτών που είχαν νοσήσει από κορωνοϊό, απόφαση που καταργεί ουσιαστικά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Η υπόθεση λοιπόν, που εκδικάστηκε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ισχύει τόσο για τη Super League 1 αλλά και για άλλα αθλήματα. Ο νομικός εκπρόσωπος της Καλαμάτας, Χάρης Γρηγορίου, υποστήριξε ότι η ένσταση ορθά απορρίφθηκε αφού όπως είπε, σύμφωνα με τον ΚΑΠ έπρεπε να γίνει πριν από την έναρξη του αγώνα και όχι μετά το τέλος του. Επικαλέστηκε συγκεκριμένα το άρθρο 15, 8 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον οποίο το φύλλο αγώνα αποτελεί μέσο απόδειξης τόσο για το κύρος του αγώνα αλλά και για τον πειθαρχικό έλεγχο ενώ επιτρέπεται ανταπόδειξη μόνο με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εκθέσεις των εντεταλμένων και σε αυτές δεν υπάρχει καμία αναφορά στις κάρτες υγείας.

Ακόμη, τόνισε ότι η «μαύρη θύελλα» έλαβε το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο στις αρχές Γενάρη, ανανέωσε τις κάρτες υγείας και τις παρουσίασε κανονικά στον διαιτητή της αναμέτρησης μαζί με τις παλιές (ο αγώνας διεξήχθη στις 16/1 και έληξε 0-0). Ο δικηγόρος του Λεβαδειακού, Δημήτρης Βαγιάκος, ισχυρίστηκε ότι η Καλαμάτα παρουσίασε κάρτες υγείας με ημερομηνία Αυγούστου του 2021 και ζήτησε να «πέσει» η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου και να γίνει δεκτή η ένσταση. Σε αυτή την περίπτωση οι «πράσινοι» θα κερδίσουν στα χαρτιά το παιχνίδι του πρωταθλήματος που είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα ενώ από την Καλαμάτα θα αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί.

To Top