Εκλεισε το «deal»: Ο Κομπανί αναλαμβάνει την Μπάγερν

Μπάγερν Μονάχου και Βινσέντ Κομπανί κατέληξαν σε συμφωνία και ο Βέλγος τεχνικός αναλαμβάνει ίσως μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που του έχουν ανατεθεί έως τώρα στη σύντομη προπονητική του καριέρα.

Οι υπογραφές απομένουν προκειμένου να επισημοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Βινσέντ Κομπανί. Οι δύο πλευρές ήταν σε συζητήσεις όλο αυτό το διάστημα και τελικά τα βρήκαν σε όλα για την έναρξη της συνεργασίας τους για τη νέα σεζόν.

Ο Βέλγος τεχνικός, στα 38 του, πρόκειται να υπογράψει στην Μπάγερν Μονάχου για να αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο,

Ο Κομπανί, ο οποίος δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό της Μπέρνλι από την Premier League αυτή τη σεζόν μόλις ένα χρόνο μετά την άνοδο, έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τους Βαυαρούς και ετοιμάζει να σηκώσει μανίκια για μία ενδεχομένως από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει έως τώρα στη σύντομη προπονητική καριέρα του.

Ο πρώην, πλέον, προπονητής της Μπέρνλι θα υπογράψει συμβόλαιο έως το 2027 με τη Μπάγερν, ενώ από την πλευρά της η γερμανική ομάδα θα καταβάλει ένα ποσό των 10-12 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπέρνλι, προκειμένου ο Κομπανί να ετοιμάσει βαλίτσες και να γίνει κάτοικος Μονάχου.

Αφού έπαιξε για Άντερλεχτ (2003/06), Αμβούργο (2006/08) και Μάντσεστερ Σίτι (2008/19), ο Κομπανί ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο της Άντερλεχτ το καλοκαίρι του 2019, περνώντας μια σεζόν ως παίκτης-προπονητής.

Το καλοκαίρι του 2022 ανέλαβε τα ηνία της Μπέρνλι και κέρδισε τον τίτλο της Championship το 2023. Αλλά αυτή τη σεζόν δεν κατάφερε να διατηρήσει την εξέλιξη των «κλάρετς» και τερμάτισε στην προτελευταία θέση στην Premier League, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό.

To Top