Εκπλήξεις στις πρώτες κλήσεις Φαν Γκάαλ για την εθνική Ολλανδίας

Αρκετές εκπλήξεις περιλαμβάνουν οι πρώτες κλήσεις στην εθνική Ολλανδίας του Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενόψει των αναμετρήσεων με Νορβηγία στο Όσλο (1/9), Μαυροβούνιο στο Αϊντχόφεν (4/9) και Τουρκία στο Άμστερνταμ (7/9), στο πλαίσιο του 7ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ του 2022.

Ο 70χρονος προπονητής, ο οποίος ανέλαβε για τρίτη φορά τα «ηνία» των «οράνιε», αντικαθιστώντας τον Φρανκ Ντε Μπουρ μετά τον αποκλεισμό στους «16» του EURO 2020, απηύθηνε τις «παρθενικές» κλήσεις τους στον νεαρό αμυντικό Ντέβινε Ρενς, τον 21 ετών αριστερό μπακ, Τίρελ Μαλάσια, και τον 37χρονο τερματοφύλακα, Ρέμκο Πάσφεερ. Παράλληλα, στην 25μελή προεπιλογή επιστρέφει ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος έπαιξε για τελευταία φορά με την εθνική Ολλανδίας τον περασμένο Οκτώβριο, προτού τραυματιστεί σοβαρά στους χιαστούς.

Ο Φαν Γκάαλ κάλεσε άλλους τρεις τερματοφύλακες στην προεπιλογή, οι οποίοι είναι οι Τζάστιν Μπάιλοφ, Τζόελ Ντρόμελ και Τιμ Κρουλ, καθώς αναζητά τον… διάδοχο του Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ, ο οποίος αγωνίστηκε στο EURO, αλλά αποχώρησε από την εθνική ομάδα. Επίσης, ο μέσος Χούους Τιλ επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς «έγραψε» μια συμμετοχή το 2018. Σε σχέση με την αποστολή που επέλεξε ο Ντε Μπουρ για το EURO, ο Φαν Γκάαλ άφησε εκτός της προεπιλογής του τους Γιάσπερ Σίλεσεν, Λούουκ ντε Γιόνγκ, Ντένζελ Ντάμφρις, Κουίνσι Πρόμες, Πάτρικ Φαν Άανχολτ, Τζόελ Φέλτμαν και Όουεν Βάινταλ.

To Top