Εκπληκτικός Φερστάπεν, πήρε το γκραν πρι στο Σίλβερστοουν

Χάρη στην εκπληκτική στρατηγική της Ρεντ Μπουλ και την απαράμιλλη οδήγησή του, ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την πρώτη νίκη του για το 2020, βάζοντας τέλος στη… δικτατορία της Μερσέντες. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Μπότας.

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι τεράστια οδηγάρα. Ο 22χρονος Ολλανδός δεν είναι απλά ένα ταλέντο (στα 22 του έχει την εμπειρία βετεράνου!), είναι ένας εν δυνάμει πρωταθλητής που απλά ψάχνει το «τέρας» που θα γκρεμίσει την ανίκητη Μερσέντες και θα τον φέρει στην κορυφή.

Κι αυτό το απέδειξε για νιοστή φορά σήμερα: ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την άψογη στρατηγική της αυστριακής ομάδας (ήταν ο μόνος από τους μπροστά που εκκίνησε με σκληρή γόμα, «τραβώντας» αρκετά το πρώτο πιτ του και μπόρεσε από 4ος να βγει 2ος), βρέθηκε στο μέσο του δεύτερου σερί αγώνα στο Σίλβερστοουν πίσω από τον Μπότας, κατάπιε τον Φινλανδό για πλάκα και μετά δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του.

Έτσι, με αυτή την πανάξια καρό σημαία απέναντι στην ασύλληπτη Μερσέντες, έσπασε τη «μοναρχία» των πρωταθλητών και απέδειξε πως μπορεί, υπό συνθήκες, να κοντράρει τα Ασημένια Βέλη (για το 2020 τα Μαύρα)- όχι σε σημείο να τους κλέψει τον τίτλο, αλλά 2-3 νίκες την σεζόν είναι κάτι εφικτό.

O (απογοητευτικός) poleman Μπότας για μια ακόμα φορά ήταν μηδέν οξέα κι άλλα τόσα λιπαρά, συμπληρώνοντας απλώς το βάθρο. Πίσω του, 4ος, ήταν ο Σαρλ Λεκλέρκ. Ο μικρός της Φεράρι έβγαλε και πάλι λαγό από το κράνος και τρύπησε τον ουρανό της Σκουντερία, που έχει μονοθέσιο για εκείνες τις εκδηλώσεις που απαγορεύονται πια λόγο κορωνοϊού: τα πανηγύρια.

To Top