Εκρήξεις με νεκρούς στον Μαραθώνιο της Βοστόνης! (photos)

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην γραμμή τερματισμού του Μαραθώνιου της Βοστόνης, τη στιγμή που χιλιάδες δρομείς έτρεχαν προς το τέλος της διαδρομής. Οι πρώτες πληροφορίες από την αστυνομίας κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και 22 τραυματίες. Ερευνάται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σκηνές χάους και τρόμου ακολούθησαν τις δύο εκρήξεις στη λεωφόρο Μπόιστον, κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου, ενώ η πλατεία Κόπλεϊ γέμισε καπνό.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι οι εκρήξεις ήταν δύο και σημειώθηκαν στο σημείο εκείνο, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των θεατών.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που δίνει στη δημοσιότητα η αστυνομία, οι νεκροί είναι τουλάχιστον δύο και οι τραυματίες ανέρχονται σε 22.

Ωστόσο, η εφημερίδα Boston Globe αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους, κάτι που επιβεβαιώνει και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που επικαλείται ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης έχουν διακομιστεί 19 τραυματίες και ορισμένοι ακόμα έχουν διακομιστεί στο Ιατρικό Κέντρο Tufts.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου μία ώρα αφότου οι πρώτες δρομείς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

Ενας από τους δρομείς δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του, κοίταξε προς τα πίσω και είδε μια «τεράστια έκρηξη» στο σημείο της γραμμής. Πρόσθεσε ότι αμέσως υψώθηκε καπνός 15 μέτρων και προκλήθηκε πανικός στους αθλητές και τους θεατές που άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. «Ολοι τους πανικοβλήθηκαν», είπε.

Εικόνες που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τη σύγχυση που επικρατεί στο σημείο των εκρήξεων, αλλά και τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και δεκάδες περιπολικά έχουν αποκλείσει την περιοχή, ο μαραθώνιος έχει διακοπεί, ενώ έχουν σταματήσει και οι συρμοί του μετρό. Το έργο της αστυνομίας συνδράμουν άνδρες της Εθνικής Φρουράς.

Στο Μαραθώνιο της Βοστόνης έτρεχαν περίπου 27.000 πολίτες.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχώρησε στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας, μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατάσταση μετά τις εκρήξεις στη Βοστόνη.

Πηγή: ethnos.gr

To Top