ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Εκτέλεση” Μπράμπετς και τρίποντη απόδραση (0-1) του Άρη από την Λαμία

Με… εκτελεστή τον Γιακούμπ Μπράμπετς, ο Άρης… απόδρασε με πολύτιμο τρίποντο (0-1) από την Λαμία, επιστρέφοντας στις νίκες.

Οι κιτρινόμαυροι φανερά επηρεασμένοι από την πίεση του αποτελέσματος και τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στ’ αποδυτήρια, έφτασαν σε μια σημαντική νίκη που τους δίνει βαθμούς, ηρεμία, ψυχολογία και καθαρό μυαλό για την συνέχεια.

Κορυφαίος των κιτρινόμαυρων ο Μπερτόγλιο που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, πολύτιμος ο Μπράμπετς με το “χρυσό” γκολ που υπέγραψε την νίκη. Κομβικό σημείο στο παιχνίδι η δίκαιη αποβολή του Ελευθεριάδη στο 37′, ενώ ο Άρης με κορυφαία στιγμή την φάση του 67′ θα μπορούσε να είχε δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στην νίκη του.

O Άρης τέλειωσε το ματς με 57%, 12 τελικές και 9 κερδισμένα κόρνερ.

ΜΕ ΜΑΤΙΓΙΑ ΒΑΣΙΚΟ

Ο Άκης Μάντζιος έριξε στην βασική ενδεκάδα για πρώτη φορά βασικό τον Χαβιέ Ματίγια, έχοντας ως παρτενέρ τον Τζέιμς Τζέγκο. Συγκεκριμένα, ο Άρης ξεκίνησε με τους Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Τζέγκο, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Γκάμα, Καμαρά.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

Ο Άρης μόλις στο 7′ έχασε μεγάλη ευκαιρία! Ο Μαντσίνι έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Μπερτόγλιο που έκανε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας της Λαμίας στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Ωραία στιγμή και στο 14′ για τον Άρη με τον Καμαρά να γυρίζει στον Μπερτόγλιο που έκανε κακό σουτ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Η Λαμία που έχασε στο 14′ τον Ρόμανιτς λόγω τραυματισμού προσπάθησε να απαντήσει στο 18′ με το σουτ του Μανούσου, όμως ο Κουέστα είπε “όχι”. Από το σημείο αυτό και έπειτα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και απείλησαν την εστία των κιτρινόμαυρων, έχοντας βραχυκυκλώσει τις προσπάθειες των παικτών του Άρη στον χώρο του κέντρου.

ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΛΑΜΙΑ

Τα δεδομένα άλλαξαν στο χορτάρι στο 37′ όταν ο Κουμπαράκης δέχθηκε σωστά απευθείας κόκκινη στον Ελευθεριάδη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σούντγκρεν. Ο Άρης πίεσε για το γκολ, όμως οι ομάδες έφυγαν με το μηδέν στ’ αποδυτήρια.

“ΧΤΥΠΗΣΕ” Ο ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ (0-1)

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, πίεζαν ψηλά και στο 50′ άνοιξε το σκορ με τον Μπράμπετς. Στο 6ο κόρνερ που κέρδισε μέχρι εκείνο το σημείο ο Άρης, εκτέλεσε ο Γκάμα και ο Τσέχος αμυντικός πήδηξε ψηλότερα από όλους και σκόραρε (0-1), πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα. Οι κιτρινόμαυροι καρδιοχτύπησαν στο 61′ μια και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Νούνιες με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Καραμάνος με τον Κουέστα εκτός θέσης έχασε γκολ από κοντά!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Τεράστια ευκαιρία έχασε και ο Άρης λίγο αργότερα για να “κλειδώσει” το ματς. Στο 67′ οι Μπερτόγλιο, Γκαρσία και Γκάμα έκρυψαν την μπάλα και ο Γκαραβέλη με φοβερή απόκρουση νίκησε τον Γκάμα. Η Λαμία δεν παράτησε τον αγώνα, αν και με δέκα παίκτες πίεσε τον Άρη και ο Μάντζιος έριξε στην μάχη τους Εντιαγέ, Ιτούρμπε αντί των Ματίγια και Γκάμα ψάχνοντας το δεύτερο γκολ.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και το σφύριγμα της λήξης τον βρήκε να φεύγει με την τρίτη του φετινή νίκη, δεύτερη εκτός έδρας.

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων) – Βοηθοί: Σακκάς (Θεσσαλίας), Μαυρουδής (Ηρακλείου), 4ος: Γκάμαρης (Αθηνών) VAR: Φωτιάς (Πέλλας), AVAR: Σαμοϊλης (Αθηνών).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (58′ Τζανδάρης), Νούνιες, Μανούσος (58′ Αραμπούλι), Τιρόνε (58′ Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14′ Ελευθεριάδης), Καραμάνος

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια (74′ Εντιαγέ), Μαντσίνι (57′ Γκαρσία), Γκάμα (74′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (90′ Μάνος), Καμαρά

To Top