Εκτελεστικός διευθυντής Σίτι: “Οι κατηγορίες είναι ψευδείς”

Δηλώσεις παραχώρησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι καμία από τις κατηγορίες προς τους Πολίτες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η θέση της Μάντσεστερ Σίτι είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς η απόφαση από το Σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA επέβαλε στους Πολίτες τιμωρία αποκλεισμού για δύο χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του FFP.

Η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει μάλιστα για τη Σίτι, αφού απειλείται ακόμη και με αφαίρεση του πρωταθλήματος του 2014, ενώ η UEFA ξεκινά νέες έρευνες για τους χορηγούς στο Άμπου Ντάμπι από το 2016 και έπειτα.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του: “Οι φίλοι μας πρέπει να είναι σίγουροι για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς. Το δεύτερο ότι θα κάνουμε τα πάντα για να το αποδείξουμε”.

Στην συνέχεια μίλησε για τον νόμιμο τρόπο χρηματοδότησης της Σίτι και για τη βιωσιμότητα της ομάδας του: “Ο ιδιοκτήτης δεν έχει βάλει χρήματα στο κλαμπ που δεν έχουν δηλωθεί κατάλληλα. Είμαστε ένα βιώσιμο κλαμπ, κερδοφόρο, δεν έχουμε χρέη και οι λογαριασμοί μας έχουν ελεγχθεί πολλές φορές από ελεγκτές, ρυθμιστικές αρχές και επενδυτές”.

Τέλος αναφέρθηκε στις διαδικασίες βάσει των οποίων έγινε ο έλεγχος από την UEFA: “Η διαδικασία έγινε από πληροφορίες που διέρρευσαν από τα ΜΜΕ. Κάθε βήμα πιο μακριά, κάθε εμπλοκή που είχαμε μας θεωρούσαν ενόχους πριν συζητήσουμε κάτι. Στο τέλ

To Top