Εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμους της Μασσαλίας μεταξύ οπαδών της Μαρσέιγ και της Μπράιτον (video)

Πανικός προκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/10) στη Μασσαλία, λόγω εκτεταμένων επεισοδίων μεταξύ οπαδών της Μαρσέιγ και της Μπράιτον.

Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες το απόγευμα της Πέμπτης (5/10, 19:45), για τον όμιλο της ΑΕκ στο Europa League. Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν αρχίσει καθόλου καλά, όπως φάνηκε και από τα όσα έλαβαν χώρα στους δρόμους της πόλης της Γαλλίας. Μάχες σώμα με σώμα, φωτοβολίδες και ανθρωποκυνηγητό, με την αστυνομία να επεμβαίνει.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το εάν υπάρχουν τραυματίες ή συλλήψεις. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι Αρχές περικύκλωσαν τους φίλους της Μπράιτον (αναμένονταν γύρω στους 3000 στη Γαλλία για το παιχνίδι) και κάπου εκεί στάματησε ο κίνδυνος, ενδεχομένως και προστατεύοντάς τους από τους αντίστοιχους της μασσαλικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα (25/9) οι οργανωμένοι οπαδοί της Μαρσέιγ είχαν συνάντηση με την αρχηγό της Αστυνομίας του Νομού Μπους-ντου-Ρον (πρωτεύουσα του οποίου είναι η Μασσαλία). Εκ των βασικών της θεμάτων συζήτησης αποτέλεσαν οι εντός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των Μασσαλών και συγκεκριμένα η συμπεριφορά των οπαδών τους σ’ αυτές. Εκεί κατέθεσαν και αίτημα για ένα… λιγότερο περιοριστικό πλαίσιο στο ματς με την «Ένωση» στο «Βελοντρόμ», στις 26 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουν να υποδεχτούν όπως θέλουν τους οργανωμένους οπαδούς της, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι.

Και όλα αυτά, σε μια περίοδο, όπου τα επεισόδια πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες συνιστούν γενικευμένο φαινόμενο.

Εξάλλου, μεγάλος κίνδυνος υπήρξε και στη Φλωρεντία ενόψει του Φιορεντίνα-Φερεντσβάρος, με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να περιφέρονται στην πόλη… ψάχνοντας εκείνους της ιταλικής ομάδας.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στη Μασσαλία:

To Top