ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκτυφλωτικός Άρης, διέλυσε (0-3) τον Αστέρα και ξέφυγε!

Ένας Άρης… βγαλμένος από τα όνειρα των οπαδών του, έχοντας στο πλευρό του έναν φανταστικό κόσμο στην Τρίπολη διέλυσε τον Αστέρα, σκοράροντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και κάνοντας συντήρηση στο δεύτερο (0-3), για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι “κιτρινόμαυροι” όχι μόνο διατηρήθηκαν στην 5η θέση, αλλά αύξησαν την διαφορά από Παναθηναϊκό, Ξάνθη και Παναιτωλικό και μείωσαν και πάλι την διαφορά από την 4η θέση και τον Ατρόμητο στο -4. Λάρσον, Ντιγκινί και Ματέο τα γκολ της ομάδας του Σάββα Παντελίδη, εκπληκτικός ο Κουέστα! Η καλύτερη φετινή εμφάνιση, έδωσαν το 100% των εαυτών τους όλοι οι παίκτες.

Η ΓΝΩΣΤΗ… ΣΥΝΤΑΓΗ

Με 4-2-3-1 ο σχηματισμός του Άρη, με τον Σάββα Παντελίδη να εμπιστεύεται σε μεγάλο βαθμό την αρχική ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα σε Ξάνθη και ΠΑΣ και να δικαιώνεται απόλυτα! Γκολκίπερ ο Κουέστα, από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, οι Τζανακάκης, Ροζ, Δεληζήσης και Κόρχουτ. Στη μεσαία γραμμή οι Σιώπης και Μπάσα, με τον Ματέο και τον Λάρσον στα άκρα της επίθεσης. Ο Ντιγκινί κορυφή με τον Τόνσο από πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στον πάγκο έμειναν οι Βέλεθ, Γιουνές και Φετφατζίδης.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΑΡΗΣ!

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Άρης έδειξε την ανωτερότητά του, κλείνοντας τον Αστέρα στην άμυνά του. Στο 4΄ο Λάρσον ανατράπηκε πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής από τα αριστερά, ο Μανούχος “έκλεισε” τα μάτια και δεν έδωσε καν το φάουλ. Ο Σουηδός προειδοποίησε και πέτυχε εν τέλει ένα φοβερό γκολ στο 9΄. Ο Ντιγκινί έκλεψε την μπάλα μακριά από την μεγάλη περιοχή, έδωσε στον Τόνσο, αυτός αριστερά του στον Λάρσον, που έφερε την μπάλα στο δεξί και με μία “βολίδα” κατάφερε και “εκτέλεσε” τον Παπαδόπουλο για 0-1!

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν επέτρεψαν στον Αστέρα να απειλήσει και με μία κόντρα επίθεση διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 23΄! Ο Σιώπης έκλεψε και με μία φοβερή μπαλιά έβγαλε τον Ντιγκινί μόνο του απέναντι στον Παπαδόπουλο. Ο Γάλλος κρατήθηκε όρθιος παρά το μαρκάρισμα, πλάσαρε, ο Παπαδόπουλος ίσα που την ακούμπησε, με την μπάλα αργά και βασανιστικά να περνάει ξεκάθαρα την γραμμή για το 0-2 του Άρη!

ΠΙΕΣΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ… ΚΑΡΦΩΣΕ ΞΑΝΑ!

O Aστέρας προσπάθησε να πιέσει και τα κατάφερε, όμως, βρήκε απέναντί του τον Κουέστα. Στο 32΄ο Μανιάς έφυγε μόνος (ίσως από θέση οφ σάιντ) απέναντι στον Ισπανό, που με τα πόδια απομάκρυνε εντυπωσιακά τον κίνδυνο. Ενα λεπτό μετά το καλό σουτ του Ρόλε, κατέληξε λίγα μέτρα εκτός της εστίας του Άρη. Στο 38΄ο Κυριακόπουλος βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά πάνω από την εστία του Κουέστα. Στο 44΄ τεράστια ευκαιρία για τον Άρη να πετύχει το 0-3! Ο Λάρσον μπούκαρε στην μικρή περιοχή από τα αριστερά, γύρισε αλλά δεν μπόρεσε κανείς παίκτης του Άρη να την σπρώξει στα δίχτυα!

Ο Μάρτιν Τόνσο στο 45+1΄εκανε μία φοβερή κούρσα από τον άξονα, σούταρε μπροστά από τρεις αμυντικούς, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου, ο Ματέο στο “ριμπάουντ” με το κεφάλι το 0-3 για έναν Άρη απλά… ΦΟΒΕΡΟ!

ΑΝΙΚΗΤΟΣ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ!

Το 0-3 του πρώτου μέρους έδωσε… φτερά στα πόδια των παικτών του Σάββα Παντελίδη που δεν είχαν καμία διάθεση να επαναπαυτούν. Στο 48΄η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη! Σουτ του Κόρχουτ, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή και πέρασε παράλληλα από την άδεια εστία του Αστέρα, σε κόρνερ! Ο Κουέστα ανέλαβε δράση και σταμάτησε κάθε επιθετική προσπάθεια του Αστέρα. Στο 51΄απομάκρυνε το σουτ του Αραβίδη, όπως και στο σουτ του Κώτσιρα στο 59΄. Ένα σουτ του Ρόλε κατέληξε άουτ στο 61΄.

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε με τον Άρη να αμύνεται εξαιρετικά. Ο Αστέρας είχε την κατοχή, με τους “κιτρινόμαυρους” να κυνηγούν τις αντεπιθέσεις για ένα ακόμα γκολ. Στο 83΄και πάλι ο Κουέστα απομάκρυνε εντυπωσιακά με τα πόδια σε κόρνερ. Στο 90΄ο “Φέτφα” είχε την ευκαιρία του να πετύχει ένα γκολ, αλλά του το αρνήθηκε ο Παπαδόπουλος με το 0-3 να μένει μέχρι το τέλος!

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έφτασε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, διατηρώντας για τρίτο συνεχόμενο ματς το μηδέν στην άμυνα, ενώ σκόραρε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τρία γκολ, μετά από το “διπλό” της πρεμιέρας στην Λαμία.

AΣΤΕΡΑΣ (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Βλάχος, Βαλιέντε (70΄Τσιλιανίδης), Κυριακόπουλος, Ρόλε, Καλτσάς (85΄Δουβίκας), Μαρτίνες (46΄Αραβίδης), Μανιάς

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Μπάσα (57΄Ματίγια), Σιώπης, Ματέο, Λάρσον (74΄Φετφατζίδης), Τόνσο (84΄Βέλεθ), Ντιγκινί

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

To Top