ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ μένουν οι τακτικοί δικαστές

Με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που η ΕΠΟ απέστειλε σε όλα τα μέλη της και αφορούν την Γ.Σ. που θα γίνει στις 28/08 επισημοποιήθηκε η πρόθεσή της να μην στελεχώσει το Διαιτητικό της Δικαστήριο, το οποίο από φέτος θα λειτουργεί ως δικαστήριο τρίτου και τελευταίου βαθμού, με τακτικούς δικαστές, όπως προβλέπει ρητά ο νόμος που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή πριν από λίγους μήνες.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ειδικότερα στο υπ’ αριθμόν 10 προβλέπεται η εκλογή μελών (τακτικοί δικαστές) των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, τα οποία όπως προσδιορίζεται είναι η Πειθαρχική Επιτροπή, η Επιτροπή Δεοντολογίας, η Επιτροπή Εφέσεων και ο υπεύθυνος για την άσκηση πειθαρχικών διώξεων.

Η ΕΠΟ, άγνωστο γιατί, αφήνει εκτός διαδικασίας και στελέχωσης με τακτικούς δικαστές το κορυφαίο δικαστικό όργανό της στο οποίο θα καταλήγουν όλες οι σοβαρές, ως προς το ύψος των ποινών, υποθέσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 25 παράγραφος 1 του καταστατικού της, η Γ.Σ. δεν δύναται να λάβει απόφαση επί θέματος που δεν περιλαμβάνεται στην ημερησία διάταξη.

Επομένως, εφόσον η ΕΠΟ δεν τροποποιήσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, προσθέτοντας την εκλογή τακτικών δικαστικών στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ανακύπτει θέμα παράβασης του αθλητικού νόμου και συνακόλουθα θέμα μη νόμιμης σύνθεσης ενός κορυφαίου οργάνου για την αξιοπιστία του αθλήματος, όπως είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και σε πρώτη φάση έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά της για την συμπεριφορά της ΕΠΟ απέναντι στο νόμο.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top