Εκτός Εθνικής Ελλάδας και προολυμπιακού τουρνουά ο Τάιλερ Ντόρσεϊ

Χωρίς τον Τάιλερ Ντόρσεϊ καταστρώνει τα πλάνα του ο Ρικ Πιτίνο, καθώς ο 25χρονος ομογενής γκαρντ βρίσκεται στις ΗΠΑ με το μυαλό του στο ΝΒΑ.

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι η ανακοίνωση της προεπιλογής της εθνικής ομάδας μετά από τη συνάντηση του Ρικ Πιτίνο με τον Βασίλη Σπανούλη και την επιστροφή του Kill-Bill στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από έξι χρόνια.

Ο Αμερικανός προπονητής ήθελε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του Σπανούλη, φαίνεται όμως πως μαζί με αυτό, ξεκαθαρίζει και η περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ που έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ με την ελπίδα να γυρίσει στο ΝΒΑ μετά από μία διετία στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο 25χρονος σουτέρ ζήτησε να αποχωρήσει από το Ισραήλ εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα, θα δουλέψει ατομικά και αν δεν υπάρξει τεραστίων διαστάσεων έκπληξη, δεν θα μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία για το προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, στο οποίο η Ελλάδα θα παλέψει για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο μυαλό του Ντόρσεϊ βρίσκεται συνεχώς το ΝΒΑ, ο Ολυμπιακός τον έχει πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του, ενώ στη σεζόν 2020/21 έγραψε 11.2 πόντους (48% στο δίποντο, 39.4% στο τρίποντο, 78.8% στις βολές), 2.7 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 9.7 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 21:52 σε 34 αγώνες της EuroLeague.

Στο ΝΒΑ ο ομογενής γκαρντ έπαιξε με τους Χοκς και τους Γκρίζλις σε 104 αγώνες, είχε 6.7 πόντους ανά 16.1 λεπτά, όμως οι 21 εμφανίσεις του με την ομάδα του Μέμφις το 2019 (9.8 πόντοι, 3.3 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ ανά 21.3 λεπτά) κράτησαν σε ένα καλό επίπεδο τις “μετοχές” του με αποτέλεσμα και εκείνος να θεωρεί πως έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Λίγκα.

To Top