ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός επιτήρησης «Fair Play» η Ίντερ, παίρνει δάνειο 300.000.000 ευρώ!

Η Ίντερ τακτοποιεί τα οικονομικά, εξυγιαίνεται και αντεπιτίθεται, αφού όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Μιλάνο, η οικονομική «τρύπα» που υπήρχε στα ταμεία μειώθηκε κάτω από τα 60 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αυτομάτως βγάζει τους «νερατζούρι» από την επιτήρηση της UEFA, ενώ παράλληλα οι διοικούντες βρίσκονται σε συζητήσεις για να εξασφαλίσουν δάνειο ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου Μπόλινμπροκ, ο προϋπολογισμός εναρμονίστηκε με τις επιταγές της UEFA, καθώς οι απώλειες στο «άνοιγμα» των επενδύσεων μειώθηκαν κάτω από 60 εκατομμύρια ευρώ (59,6), όσο δηλαδή είναι το όριο που αν ξεπεραστεί θέτει την ομάδα υπό οικονομική επιτήρηση και στη συνέχεια, εφόσον δεν συμμορφωθεί, στην επιβολή κυρώσεων.

Τα έσοδα αυξήθηκαν από 170,9 εκατομμύρια σε 186,8, γεγονός που οφείλεται στα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του πρωταθλήματος αλλά και στα εμπορικά έσοδα. Αύξηση σημειώθηκε επίσης και στα συμβόλαια των παικτών, το λογιστικό πρόσημο ωστόσο παρέμεινε θετικό. Με λίγα λόγια υπάρχει σαφής βελτίωση.

Για το επόμενο έτος η UEFA απαιτεί έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό με τις απώλειες να προβλέπονται στα 23,9 εκατομμύρια ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο στόχος του «financial fair play» επετεύχθη, καθώς τα περιθώρια απωλειών είναι στα 30 εκατομμύρια.
«Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάμε καλύτερα αλλά δεν είναι απλό. Έχουμε ως στόχο έναν κύκλο εργασιών ύψους 208 εκατ. χάρη στα έσοδα του Europa League και σε νέες εμπορικές συμφωνίες. Είμαστε στο δρόμο προς την ανάκαμψη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος. Όσο για τα χρέη; Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, 489 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με μία τράπεζα για την χορήγηση ενός δανείου ύψους 300 εκατ. με σκοπό την αναχρηματοδότηση του χρέους με την Goldman Sachs και την δημιουργία ρευστότητας για την τρέχουσα διαχείριση.

To Top