Εκτός Κόπα Λιμπερταδόρες ο Αμπρέου (videos)

Δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή που χρειαζόταν η Μποταφόγκο του Σεμπαστιάν Αμπρέου, η οποία έμεινε εκτός πεντάδας στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα και δεν πήρε το εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες του 2012.

Η ομάδα του Ουρουγουανού πρώην επιθετικού του Άρη χρειαζόταν νίκη στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Φλουμινένσε, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει την 5η προνομιούχο θέση στο πρωτάθλημα Μπραζιλεϊράο. Ωστόσο, τίποτε από τα δύο δεν συνέβη…

Η Μποταφόγκο περιορίστηκε σε ισοπαλία 1-1, αφού βρέθηκε να χάνει από το 5′ με γκολ του Φρεντ και ισοφάρισε στο 12′ με τον Φελίπε Μενέζες, χωρίς πάντως να πετύχει κάτι περισσότερο. Ο 35χρονος «Λόκο» αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά και βρήκε δίχτυα στο β’ ημίχρονο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έτσι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 13 γκολ, στην 7η θέση του πίνακα των σκόρερ.

Όσο για την ομάδα του, αυτή τερμάτισε στην 9η θέση της κατάταξης με 56 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από αυτούς που τελικά χρειαζόταν για να πάρει το εισιτήριο για τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής.

Πρωταθλήτρια Βραζιλίας αναδείχθηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία της η Κορίνθιανς, που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Παλμέιρας, αλλά το αποτέλεσμα αυτό της αρκούσε για να υποσκελίσει τη Βάσκο Ντα Γκάμα.

Ο τίτλος ήταν φυσικά αφιερωμένος στη μνήμη του παλιού θρύλου της ομάδας, του πρόωρα χαμένου Σόκρατες, προς τιμήν του οποίου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι παίκτες της «Τιμάο», αλλά και οι οπαδοί της, ύψωσαν τη δεξιά γροθιά τους, μιμούμενοι τη χειρονομία – σύμβολο του αξέχαστου «επαναστάτη» της μπάλας…

Εκτεταμένα στιγμιότυπα της αναμέτρησης Μποταφόγκο – Φλουμινένσε 1-1:
{youtube}Dcu4FN2-itM|480|270|1{/youtube}

Ο φόρος τιμής στον Σόκρατες και οι πανηγυρισμοί των οπαδών της Κορίνθιανς:
{youtube}fr9qGgCWhX8|480|360|1{/youtube}

To Top